Foto de Gabriela Serra, exdiputada al Parlament de la CUP, amb dos activistes més anunciant la vaga de fam a Barcelona per la pau a Palestina
POLÍTICA

L'exdiputada de la CUP Gabriela Serra, en vaga de fam per la pau a Palestina

L'activista i exdiputada de la CUP Gabriela Serra s'ha declarat en vaga de fam per aconseguir la pau a Palestina

Gabriela Serra, exdiputada de la CUP al Parlament, ha anunciat aquest dijous, 1 de febrer, que comença una vaga de fam per la pau a Palestina.

En un manifest llegit en un acte a Barcelona, Gabriela Serra, amb dos activistes més, Llum Mascaray i Martí Olivella, ha declarat la seva intenció amb la vaga de fam de protestar com a intent de pressió al Gobierno.

Els tres activistes demanen, així, un posicionament "immediat" per part d'Espanya en la causa palestina. També han declarat que la vaga pretén servir com a pressió perquè el govern de Pedro Sánchez deixi de subministrar armes de foc a Israel.

Una exdiputada de la CUP, en vaga de fam per Palestina

Gabriela Serra, que va ser diputada de la CUP al Parlament de Catalunya entre el 2015 i el 2017, s'ha declarat en vaga de fam. En un manifest llegit en una roda de premsa a Barcelona aquest dijous, 1 de febrer, Gabriela Serra ha assegurat que es tracta d'una forma de protesta contra allò que consideren un "genocidi" a Gaza.

D'aquesta manera, ha demanat que Espanya es posicioni de manera "immediata" i posi fi al comerç d'armes amb Israel. L'exparlamentària també ha reclamat que l'executiu de Pedro Sánchez doni suport a la denúncia que ha presentat Sud-àfrica davant la Cort Penal Internacional de la Justícia de l'ONU contra el país de l'Orient Mitjà.

La vaga de fam que ha començat aquest mateix dijous Gabriela Serra, juntament amb els activistes Llum Mascaray i Martí Olivella, serà comunicada al Gobierno i als grups parlamentaris mitjançant carta els pròxims dies. Es tracta, segons han assegurat els tres activistes, d'una acció més per sumar i aconseguir la pau a Palestina.

Una vaga de fam amb equip mèdic

Els activistes han deixat clar que el que volen és cridar l'atenció per la causa palestina. De fet, han assegurat que es tracta d'“un instrument, una acció de lluita no-violenta que ens semblava adient”.

"Deixar de menjar és un acte d'empatia amb les persones que estan sotmeses a patir fam de pau cada dia". Tots tres han explicat, a més, que faran la vaga acompanyats d'un equip mèdic.

Els sanitaris aniran fent un seguiment als activistes. Per això, si els comuniquen que no es troben en condicions de seguir amb la vaga, l'abandonaran.

Mentre la vaga segueixi endavant, només podran beure aigua. "Resistirem fins que puguem, es tracta d'això", han conclòs.

➡️ Política

Més notícies: