Se'n va la diputada de la CUP que proposava un corralito
Eulàlia Reguant renuncia a la seva acta de diputada
“Baixo del faristol per arremangar-me entre totes vosaltres”. Així ha anunciat Eulàlia Reguant la seva renúncia a l'acta de diputada de la CUP al Parlament per tornar a ser una militant més de l'esquerra independentista. La seva ha estat una de les cares visibles del partit durant els anys del Procés.
El seu moment estel·lar va ser quan en vigílies del referèndum il·legal del 2017, va proposar un corralito “per garantir la capacitat de funcionar de la república”. La diputada veia necessari “deixar de treballar” amb els principals bancs. La seva idea era crear l'Institut Català de Finances perquè funcionés com a banca pública.
La renúncia d'Eulàlia Reguant coincideix amb el procés de renovació interna que afronta la CUP després dels darrers fracassos electorals. El primer a abandonar va ser Albert Botrán, cap de llista per Barcelona. La formació anticapitalista passa per un debat intern sobre quin camí prendre en el nou context polític.
Eulàlia Reguant ho deixa
Eulàlia Reguant feia més de vuit anys que era diputada al Parlament i ha considerat que és el moment de deixar-ho. "Han estat anys molt intensos i convulsos", ha afirmat la ja exdiputada. Reguant va formar part del nucli dur de la CUP juntament amb figures prominents com Anna Gabriel, Mireia Boya o Gabriela Serra.
Molts encara recorden aquella proposta seva de fer un corralito després de proclamar la independència. Aquest era el full de ruta dels anticapitalistes per a la república catalana. "A partir de la declaració d´independència farem un control de capital i de fluxos per garantir el funcionament de la república", va dir Reguant.
La CUP va perdre la seva representació al Congrés a les últimes eleccions, i les enquestes sobre les properes catalanes tampoc són gaire esperançadores. Reguant ha apel·lat a "enfortir l'organització amb l'autocrítica necessària" al debat estratègic actual.
D'activista a diputada
Eulàlia Reguant procedia de l'activisme quan es va convertir en diputada de la CUP al Parlament. Va formar part de l'Associació d'Estudiants Progressistes que va organitzar les mobilitzacions contra la Guerra de l'Iraq o la llei educativa d'Aznar. Després va entrar a Justícia i Pau, on va dirigir diverses campanyes reivindicatives.
Reguant prové d'una família convergent i fins i tot va col·laborar amb una parròquia freqüentada pels Pujol. Més tard es va revelar contra el nacionalisme de dretes i va començar a col·laborar amb la CUP com a independent. Va treballar a l'àmbit de la banca ètica i va col·laborar amb diverses ONG.
Més notícies: