Primer pla de Carlos Carrizosa parlant i mirant cap a la dreta

POLÍTICA

L'estratègia de Carlos Carrizosa per (intentar) salvar Ciutadans

El candidat del partit liberal a les eleccions a Catalunya ja ha iniciat la precampanya després de guanyar el pols intern amb la cúpula nacional de la formació

A les eleccions al Parlament, Ciutadans té davant seu el repte més gran al qual s'ha enfrontat en la seva història. Després de guanyar els comicis catalans del 2017, el partit liberal lluitarà el proper 12 de maig per mantenir la seva representació a la cambra catalana.

Les enquestes no són gens esperançadores per a la formació taronja, que actualment té sis diputats. En els diferents sondejos que s'han publicat, no n'hi ha ni un que auguri a Ciutadans mantenir la seva presència al Parlament, ja que obtindrien entre el 0 i l'1,8% dels vots. En aquest sentit, tampoc hi ajuda l'adéu d'Anna Grau, una de les diputades més actives a l'última legislatura, que ha decidit tancar la seva etapa com a política.

Tot i això, els seus dirigents no perden la il·lusió i es mostren optimistes de cara a contradir aquestes prediccions. Per aconseguir els seus objectius, Carlos Carrizosa ja ha iniciat la precampanya. I ho ha fet seguint una clara estratègia. Aquesta es basa, sobretot, a confrontar PSC i PP. És a dir, a disputar a socialistes i populars el potencial electorat constitucionalista que comparteixen.

Ciutadans va arribar a guanyar les eleccions el 2017 erigint-se com l'antídot a l'independentisme. Amb la seva confrontació directa amb els processistes, primer de la mà d'Albert Rivera i després amb Inés Arrimadas, la formació taronja va obtenir uns resultats històrics: 37 escons.

En aquests primers dies de precampanya, Carlos Carrizosa no ha deixat de banda la seva crítica als partits processistes. Tot i això, ha redoblat els seus atacs al PSC i al PP per convèncer el seu electorat.

En els últims dies, hem vist el candidat liberal respondre Dolors Montserrat, acusant el PP de “trair els seus votants catalans per butaques a Madrid” i retreure-li que “van estar valorant l'amnistia durant 24 hores”. A més, també ha titllar de "titella" de Feijóo a Alejandro Fernández. Òbviament, també ha criticat amb vehemència els pactes del PSOE amb ERC i el “cinisme” de Salvador Illa.

“Aquesta campanya va de traïció o de lleialtat. Ciutadans sempre ha estat lleial al constitucionalisme, a Catalunya i a Espanya. Vam néixer perquè moltes persones estaven descontentes amb les traïcions del PP i el PSOE, que sempre venien als catalans, subordinant els constitucionalistes als interessos dels dos partits a Madrid. Avui, la raó que ens va portar a fundar Ciutadans segueix més vigent que mai”, declarava aquesta setmana.

Només el temps dirà, i el 12 de maig ho sabrem, si aquesta estratègia acaba funcionant a Ciutadans, encara que sembla complicat. El que és clar és que els liberals estan disposats a posar tota la carn a la graella per salvar els mobles i, de passada, l'existència del partit. Les eleccions catalanes i les eleccions europees del 9 de juny sí que seran un plebiscit per als taronges.

➡️ Política

Més notícies: