Ernest Maragall durant un miting d'Esquerra Republicana a Barcelona
POLÍTICA

Ernest Maragall recupera el procés

“Colau i Collboni volen suprimir l'1 d'octubre”

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat Colau i Collboni per voler “esborrar de la ciutat l’1 d’octubre i els 10 anys de mobilitzacions sobiranistes”, mentre que Trias “ho accepta amb tota la tranquil·litat”.

L’alcaldable també ha demanat als ciutadans que es plantegin “qui ha de prendre les decisions sobre Barcelona”, i ha defensat que ho han de fer ells mateixos.

“No deixeu que Sánchez decideixi qui ha de governar Barcelona. La nostra ciutat té dret a decidir sobre ella mateixa, té el dret a recuperar el somni i les il·lusions”, ha assegurat.

[IMATGE]{6556}[IMATGE]

Ernest Maragall: “Ni Convergència ni el PSC són el mateix”

En aquest sentit, ha advertit del risc que tant els socialistes com “Convergència” tornin al poder de Barcelona: “En el passat van ser fenòmens polítics importants. Van anar teixint un sistema de condomini d’aquesta ciutat. Ara volen que continuï sent així, però el problema és que ni Convergència ni el PSC són els mateixos. Ara representen la renúncia i la resignació. Per això, hem d’alliberar Barcelona dels que la volen submisa, obedient i callada”, ha explicat Maragall, que ha afegit que “Esquerra som els que ho podem contrarestar”.

A l’acte al Poblenou també hi ha participat el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, que ha acusat Comuns i PSC d’haver volgut convertir Barcelona “en una sucursal als interessos dels seus partits que governen a Madrid”.

“No podem permetre que es tracti Barcelona com una ciutat de segona”, ha dit, per això ha demanat a la població “no malaguanyar el dret a vot quedant-se a casa”, i optar per la papereta de Maragall.