Marta Vilalta en una roda de premsa a la seu d'ERC
POLÍTICA

ERC posa deures a Sánchez

Dèficit fiscal, Rodalies i referèndum d'autodeterminació

Esquerra Republicana ja ha posat deures a Pedro Sánchez després que el líder socialista necessiti els vots per repetir govern. La secretaria general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en roda de premsa a la seu del partit, ha deixat clar que "ja saben quines són les nostres condicions".

Vilalta ha esmentat, en concret, "acabar amb el dèficit fiscal, poder aconseguir el traspàs de Rodales i continuar negociant un referèndum d'autodeterminació". La número dos ha utilitzat l'expressió "continuar negociant".

"L'independentisme té la clau per fer decantar la balança", ha afirmat. I ha demanat “un govern progressista que atengui les demandes que fem des de Catalunya” perquè “PP i Vox no sumen”. En aquesta línia ha apel·lat a "no bloquejar" el govern de Pedro Sánchez en una clara al·lusió a Junts.

El traspàs de Rodalies es va fer el 2010, encara que l'independentisme sempre l'ha considerat insuficient. Qui ho va signar va ser l'ara conseller d'Universitats, Quim Nadal, aleshores titular de Política Territorial pel PSC.

Marta Vilalta ha passat de puntetes sobre els escons i vots perduts després de passar de primera a tercera força política i perdre sis escons: de 13 a set. Ha admès que han comès "errors" i que "entomarem el missatge de les urnes", però que "ens hi deixarem la pell". "No són uns bons resultats per a l'independentisme", ha generalitzat.

En la seva opinió, la culpa és que han estat "unes eleccions marcades per la por a l'extrema dreta" tot i que ERC ha utilitzat precisament el lema electoral de "Defensa Catalunya". "Ens ha passat també factura com a moviment", ha afegit Marta Vilalta perquè "s'ha votat en clau antifeixista i en clau espanyola".

➡️ Política

Més notícies: