Captura de pantalla del vídeo en directe del debat feminista organitzat per Catalunya Abolicionista

POLÍTICA

ERC, Junts, PSC, Sumar i CUP intenten boicotejar sense èxit un debat electoral feminista

L'acte, organitzat per Catalunya Abolicionista Plataforma Feminista, va comptar amb la presència del PP i Aliança Catala

Nova polèmica al voltant dels debats electorals a Catalunya. Aquest dilluns, Esquerra, Junts, el PSC, els Comuns/Sumar i la CUP han intentat boicotejar un debat electoral a Barcelona organitzat per Catalunya Abolicionista Plataforma Feminista (CATAB), una organització feminista que lluita per l'abolició de la prostitució.

Aquesta entitat va convidar forces parlamentàries i extraparlamentàries a debatre sobre qüestions relacionades amb el feminisme. Des de CATAB expliquen a E-Notícies que van convidar formalment ERC, Junts, el PSC, els Comuns, la CUP, Ciutadans, el PP, així com Aliança Catalana. Finalment, només aquestes dues darreres formacions s'han presentat a l'acte. També ho ha fet una representant d'Aire, un partit que no es presenta a les eleccions del 12-M, però sí a les europees del 9 de juliol.

En primera instància, ERC, Comuns, la CUP i Ciutadans van declinar la invitació. Com que l'organitzador CATAB, una organització que lluita per l'abolició de la prostitució, aquests partits es van negar a participar a l'acte. I és que tots ells aposten per la regulació i legalització del que ells anomenen “treball sexual”.

Així doncs, CATAB va fer públic el cartell amb les formacions que sí que van acceptar la invitació. És a dir, Junts, PSC, PP i Aliança Catalana. Per sorpresa per a CATAB, a les hores prèvies a la celebració del debat, Junts i el PSC van anunciar que finalment no hi participarien.

Junts va al·legar problemes d'agenda. Diferent va ser l'excusa del PSC, que va anunciar que finalment declinava la invitació (a poques hores de la celebració del debat) després de conèixer quines eren la resta de participants.

Els socialistes van assegurar que era un debat que “no era plural” perquè només hi havia dos partits parlamentaris. Una excusa que seria creïble si la setmana passada no haguessin assistit a un altre debat feminista, organitzat per Feministes de Catalunya, en què només hi eren presents ells, el PP i Junts.

Des de CATAB es mostren indignades a E-Notícies. “És molt irresponsable, la seva feina és debatre”, comenten. A més, veuen una falta de respecte “les veïnes que estaven esperant el debat i conèixer les seves idees sobre feminisme”.

Denuncien que l'actitud mostrada pel PSC, igual que la de la resta de formacions progressistes, és “la d'una esquerra fràgil que no vol donar la cara” i que “no té la capacitat de defensar la seva postura”. I que “el que donen a entendre és que no volen parlar si no és per a la seva gent”.

En qualsevol cas, els tres partits que es van presentar a l'acte van poder exposar les posicions en un debat que va comptar amb tres blocs: dona i violència, dona i economia i dona i polítiques públiques. Aquest va ser el debat sencer entre el PP, Aliança Catalana i Aire:

A qui hem de votar les dones el 12M a Catalunya?

➡️ Política

Més notícies: