Primer pla de Pere Aragonès capcot i amb rostre seriós
POLÍTICA

ERC i Junts, a la guerra pel Club Super 3

L'entitat va arribar a tenir un milió de socis, però avui només és un record

Estava clar des de fa dècades, però s'agraeix que ho admetin. Ni més ni menys que Pere Aragonès, el president de la Generalitat, ho confirma: El Club Super3 era una de les poques estructures d'estat que funcionava com un rellotge. El problema és que Junts, quan controlava TV3, va convertir l'invent en un canal de programació infantil convencional. Van fer bé o, simplement, no els va quedar cap més remei?

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Què era exactament el Club Super 3?

Doncs gairebé igual que el Barça: més que un Club. En si, va néixer el 1991 com un programa infantil, però aviat es va convertir en un club de socis. Què feia? Doncs des d'organitzar festes multitudinàries a oferir un carnet als membres. La targeta permetia als socis -els Súpers- gaudir de descomptes en activitats culturals i lúdiques que, és clar, creaven comunitat, sentiment de pertinença i identificació.

El 2007, el Club Súper 3 va aconseguir el milió de membres i es va convertir en l'associació infantil amb més socis de tot Europa. L'última festa del club es va celebrar el 2017 i el 2021 va deixar d'existir com a tal per esdevenir el canal SX3.

De què es queixa Aragonès?

Ho ha fet al Parlament aquest dimecres: carrega contra Junts per la seva gestió al capdavant de TV3. La desaparició del Club Super 3 ha fet, diu el president, “que una generació de nens hagi crescut sense referents audiovisuals en català”.

Una de les grans preocupacions de la Secretaria de Política Lingüística és que els nens juguen als patis de les escoles en castellà. En els bons temps del Club Súper 3, i cal donar-li la raó a Aragonès, l'ús quotidià del català entre la gent menuda era més gran.

De tota manera, aquell gran invent potser avui no funcionaria tan bé. Per què? Doncs perquè, el 2018 i al Regne Unit, un estudi apuntava que només el 15% dels menors de 15 anys prefereix la televisió als vídeos de YouTube. Avui, el percentatge segur que és més gran. Al Club Super 3, potser, li va passar com al seu personatge Petri : es va fer vell i va començar a fer coses que no agraden a ningú.

➡️ Política

Més notícies: