Fotomuntatge amb un fons del recompte d'unes eleccions i al capdavant Carles Puigdemont i Pere Aragonès
POLÍTICA

ERC i Junts demanen endarrerir el tancament dels col·legis electorals

Les dues formacions faran una petició a les juntes electorals per la incidència a Rodalies


ERC i Junts han anunciat que demanaran allargar a les juntes electorals aquest diumenge l'horari de votació als col·legis electorals.

Tot arran de la incidència que patia Rodalies a primera hora del matí pel robatori de coure. Segons han assegurat des del Govern, això impediria a moltes persones poder votar als comicis el Parlament durant el dia d'avui.

La formació de Pere Aragonès ja està redactant l'escrit de sol·licitud, segons han anunciat, que dirigiran directament a les Juntes Electorals. Junts per Catalunya també decidia sumar-se a la petició després de l'anunci d'ERC.

ERC i Junts volen endarrerir el tancament dels col·legis electorals

Junts anunciava que demanarà a les Juntes Electorals Provincials de les quatre demarcacions més temps de votació als col·legis electorals aquest diumenge 12 de maig després de la incidència a Rodalies.

Fotomuntatge de Pere Aragonès amb una urna

Una petició de la candidatura de Carles Puigdemont que se sumava a la d'ERC, encara que la formació de Pere Aragonès només ho demanava a les demarcacions de Barcelona i Tarragona.

L'objectiu és allargar el tancament com a mínim una hora dels col·legis electorals després de l'avaria que ha tingut lloc aquest matí a Rodalies pel robatori de coure a Montcada Bifurcació, i que ha provocat els trens no puguin sortir ni entrar a Barcelona i una incidència generalitzada en les línies de servei.

Per part seva, ERC ha reclamat que es requereixi directament al Ministeri de Transports l'elaboració d'un informe que pugui establir els punts més afectats per la incidència de Rodalies. I que, mentrestant, s'ampliï almenys una hora la jornada de votació als col·legis electorals dels municipis per on passen les línies R1, R2 sud, R2 nord, R3 i R4.

El Govern ha assegurat que aquesta situació "pot afectar el dret a vot" de la població catalana durant les eleccions, mentre que Junts ha declarat que "aquestes avaries disminueixen de manera decisiva la llibertat a l'exercici del dret del sufragi actiu".

Normalment, les urnes es tanquen a les 20:00 de la tarda, moment en què comença l'escrutini, com s'indica al Manual d'instruccions que han rebut els membres de les meses electorals de Catalunya.

Tot i això, en el cas que les Juntes Electorals acceptin la petició per tancar més tard, les urnes podrien tancar de forma excepcional a partir de les 21:00.

➡️ Política

Més notícies: