Foto d'un tren de Rodalies de Catalunya circulant

ACTUALITAT

Rodalies pateix un robatori que deixa Bcn sense trens el dia de les eleccions

El servei de Rodalies està paralitzat a totes les estacions de Barcelona aquest diumenge


Rodalies de Catalunya ha patit una nova avaria just aquest diumenge, 12 de maig, dia de les eleccions catalanes. El servei, per ara, està paralitzat a totes les estacions de Barcelona i no circula cap tren cap a la capital catalana.

La causa hauria estat un robatori de coure que s'ha produït aquesta matinada a les instal·lacions de Montcada Bifurcació. La incidència ha causat una sobretensió i estaria afectant de manera generalitzada el servei de Rodalies aquest diumenge.

No circula cap tren cap a Barcelona

Rodalies de Catalunya ha informat via X (abans Twitter) que, de moment, no hi ha servei a cap tren de Rodalies ni d'entrada ni de sortida de la ciutat aquest diumenge.

Alguns trens regionals que han començat a circular com l'R11 (des de Figueres) o l'R15 (des de Reus) no poden arribar fins a la capital, a excepció dels d'alta velocitat que surten des de Sants.

La incidència ha estat causada per una sobretensió després del robatori de coure a Montcada Bifurcació. Cap a les 4:00 de la matinada, s'han produït diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització.

Captura d'un tweet de Rodalies de Catalunya informant de la incidència al servei

Això ha estat precisament el que hauria provocat les incidències a Rodalies, especialment a Barcelona. Tant als túnels de Barcelona i entre Maçanet, Granollers i el Clot, i Maçanet, Mataró i el Clot no hi circula cap tren. Tampoc no hi ha servei entre Montcada Bifurcació i Montcada, ni a l'R1, del Maresme.

Sí que hi circularien, però, els trens pel sud des de Bellvitge, Hospitalet i Sants, i pel nord fins a Cerdanyola i Montcada Ripollet.

Avaria "important" a Rodalies el dia de les eleccions catalanes

L'avaria a Rodalies de Catalunya es produeix just el dia que Catalunya està cridada a les urnes, aquest diumenge, 12 de maig.

Renfe ha recomanat durant el dia d'avui fer servir altres mitjans de transport per desplaçar-se. Tècnics d'Adif estan treballant per resoldre la incidència tan de pressa com sigui possible.

Segons ha declarat la portaveu de Renfe a RAC1, es tracta d'una "afectació important", i, de moment, no hi hauria previsió de normalització del servei de Rodalies, encara que "s'està treballant perquè sigui tan aviat com sigui possible".

➡️ Actualitat

Més notícies: