Imatge del líder d'ERC Oriol Junqueras amb cara de sorpresa
POLÍTICA

ERC impulsa un nou 'xiringuito' i rep insults d'independentistes

L'independentisme, cada cop més crític amb els partits processistes

Últimament, tot li surt malament a Esquerra. I això, tot i acumular més càrrecs i quotes de poder que mai, després dels diferents pactes amb PSC i Junts. Però per a ERC és difícil pair que a les municipals van perdre 300.000 vots i a les generals 400.000. I també que Junts, ara, li hagi tret el protagonisme en les negociacions al Congrés.

Per si això no fos suficient, el partit d'Oriol Junqueras cada cop s'adona més del rebuig que provoca en gran part del moviment independentista. En les darreres hores n'hem vist una clara mostra. L'independentisme de base, aquell que no milita en partits processistes, ja comença a estar fart dels tripijocs i les mentides dels seus teòrics representants polítics.

imatge del míting final a Barcelona d'Esquerra Republicana amb Oriol Junqueras, Pere Aragonès, Laura Vilagrà i Ernest Maragall

La composició del Congrés després de les eleccions del 23 de juliol ha permès situar al centre del debat polític l'amnistia per a tots els independentistes que tenen causes pendents amb la justícia. En aquest context, ERC ha decidit impulsar un nou 'xiringuito' processista i l'aposta podem dir que li ha sortit força malament.

El 'xiringuito' en qüestió es diu Amnistia i Llibertat. Va ser creat el 2020, però ara la cúpula d'Esquerra ha decidit donar-li un impuls aprofitant que l'amnistia torna a estar de moda. Per treure pit, aquesta entitat ha organitzat una conferència “Presentem la llei d'Amnistia” per divendres que ve a Barcelona.

Ràpidament, la publicació sobre la convocatòria de l'acte es va omplir de comentaris negatius. I no pas precisament de part de l'espanyolisme. Diversos independentistes, farts, van esclatar amb aquest nou intent d'ERC de monopolitzar el debat indepe amb guinguetes camuflades.

I és que no cal treballar al CNI per veure qui hi ha darrere del 'xiringuito' Amnistia i Llibertat. Dani Villaín, que formava part de les llistes d'ERC a Badalona, n'és un. Susanna Pagès, candidata per Esquerra al Senat, és una altra de les impulsores d'aquesta entitat. Tots dos formaran part de la llista de participants de l'acte organitzat per aquest divendres.

Endevinen qui són els altres ponents de la conferència? Gemma Ubasart, consellera de Justícia del Govern d'ERC; Joan Queralt, futur senador d'ERC després de les eleccions del 23J; i Joan Ridao, històric dirigent d´Esquerra. Ni dissimulen.

“Poseu el logo, no us talleu”, “que és un acte d'ERC camuflat, es pot dir?, “tots del règim, anem bé” o “un altre xiringuito”, són alguns dels missatges que es poden llegir. A molts els ha molestat que Esquerra estigui darrere aquest acte, però a d'altres els ha irritat simplement el fet de ser un col·lectiu per donar suport a l'amnistia. “Us podeu ficar l'amnistia pel recte”, “l'amnistia és una gran estafa” o directament “aneu a la merda” són altres dels comentaris que hi ha a les respostes.

➡️ Política

Més notícies: