El número u d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, durant un míting per a les eleccions del 23J a la plaça Comercial, el 17 de juliol del 223, a Barcelona
POLÍTICA

ERC i Gabriel Rufián maquillen els seus mals resultats

"La millor notícia d'aquesta nit és que ERC ha tornat a guanyar al bloc independentista", assenyala Rufián

Esquerra Republicana s'ha endut una bona decepció a les Eleccions Generals del 23J. I és que els processistes han optat per l'abstenció, fet que s'ha traduït en una ressenyable pèrdua d'escons al Congrés.

El partit liderat per Gabriel Rufián va aconseguir ser el partit més votat a Catalunya i es va emportar 13 escons el 2019, però avui s'ha emportat una gran patacada. Esquerra Republicana ha passat de tenir 13 escons a 7. Un fracàs en tota regla. Tot i això, sembla que en el partit no ho veuen com a tal.

Gabriel Rufián i Oriol Junqueras a l'acte d'inici de campanya de l'ERC a Barcelona, el 6 de juliol de 2023

Gabriel Rufián assenyala que ho tenien “terriblement difícil”

Gabriel Rufián ha trencat el seu silenci després dels resultats obtinguts i ha reconegut que “no són els resultats que voldríem”. I no és estrany, ja que Esquerra Republicana ha perdut 6 diputats i més de la meitat dels vots que va obtenir a les passades eleccions del 2019.

Tot i això, el candidat d'ERC no deixa de banda el positivisme. Considera que és una bona notícia saber que el seu partit és el que ha obtingut més vots de tot el bloc procesista.

"La millor notícia d'aquesta nit és que ERC ha tornat a guanyar al bloc independentista", assenyalava a la roda de premsa des del pavelló de l'Estació del Nord de Barcelona. A més, també ha assenyalat que el context d'aquests comicis era “terriblement difícil”.

Primer pla de Gabriel Rufián amb cara d'enfadat

PSC, el partit més votat a Catalunya

Gabriel Rufián també ha reconegut que una de les primeres coses que ha fet en conèixer l'escrutini és felicitar Meritxell Batet, la candidata socialista. De manera incontestable, el PSC ha estat el partit més votat a Catalunya.

D'altra banda, el líder d'ERC s'ha obert a qualsevol negociació. “Catalunya o Vox. Aquest és el dilema”, ha pronunciat Rufián. Encara més, té clar que el seu partit juga un paper clau per no repetir les eleccions: “Podem decantar la balança”, apuntava. La realitat, però, és que Esquerra no té massa marge de maniobra i serà Junts qui tindrà la clau.