Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès i Sílvia Orriols
POLÍTICA

ERC, en contra del dret a decidir

Els processistes només estan a favor del dret a decidir quan es decideix allò que ells volen

“Això va de democràcia”, “tenim dret a decidir”, “cal respectar la voluntat de la gent”. Aquestes són només algunes de les consignes que els processistes han repetit fins a la sacietat els últims anys. Però ja se sap que les mentides tenen les potes molt curtes i aquestes afirmacions han quedat en paper mullat quan al mateix processisme li ha interessat.

Després de les eleccions municipals, en què Vox va obtenir el millor resultat que havia aconseguit mai -tant a Catalunya com a la resta de l'estat-, van saltar ràpidament totes les alarmes al Govern d'ERC. La portaveu de l'executiu, Patricia Plaja, i fins i tot el president, Pere Aragonès, van repetir una vegada i una altra dels perills de l'"onada reaccionària" que significava el gran nombre de vots que va sumar la formació de Santiago Abascal.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, al Palau de la Generalitat

En diverses rodes de premsa, tant Aragonès, com Plaja i també tots els consellers del Govern, repetien la mateixa fórmula. Alertaven reiteradament sobre l'“extrema dreta” i com n'era de preocupant que Vox tingués representació a ciutats com Barcelona, Terrassa, Tarragona, Girona, Reus, Lleida o Mataró. De fet, amb més de 150.000 vots, el partit d'Ignacio Garriga gairebé va multiplicar per cinc el nombre de vots que va obtenir quatre anys enrere.

Aquí al processisme ja no li agradava tant el dret a decidir ni la voluntat de la gent. Això només servia si era per defensar el mateix que defensaven ells. Però el cas de Vox no és l'únic. A Ripoll estem veient una altra campanya d'atac a Sílvia Orriols, en un altre exemple clar que, partits com ERC, Junts o la CUP, només està pel dret a decidir quan la gent decideix el que 'toca'.

Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts

Aquesta setmana hem conegut que el Festival de Músiques Antigues dels Pirineus ha decidit abandonar la localitat de Ripoll. Tot i haver cobrat 3000 euros a subvencions d'aquest municipi, aquest festival subvencionat ha deixat sense concerts la població d'aquesta localitat. I és que no hi ha res com castigar aquells que no saben votar.

D'aquesta manera, els ripollesos no podran gaudir d'aquest festival perquè no van votar el que tocava el 28 de maig passat. Les forces processistes s'han proposat fer un cordó sanitari a Sílvia Orriols i a Aliança Catalana, encara que per això hagi de perjudicar els ciutadans de Ripoll.

I com que de moment no tenen prou valor de fer-li una moció de censura, aquest cordó sanitari l'apliquen utilitzant festivals que tenen controlats mitjançant les subvencions. I és que, com va denunciar Sílvia Orriols, els principals patrocinadors del Festival de Músiques Antigues dels Pirineus són administracions controlades per Esquerra Republicana. Perquè els ripollesos tenen dret a decidir, sempre que decideixin el que convé al processisme.

➡️ Política

Més notícies: