Muntatge de David Mascort i la vaga de tractors
POLÍTICA

ERC carrega ara contra els agricultors després de les últimes protestes

Diverses figures del partit critiquen els agricultors per haver protestat davant de la casa del conseller Mascort

Ahir a la nit, 28 de febrer, els agricultors de l'Alt Empordà es van plantar davant de la casa del conseller Mascort. Sis tractors i prop de vint persones van protestar de manera pacífica després que el conseller no s'hi reunís ni dimarts ni dimecres.

ERC ha posat el crit al cel, que diu que “això de cap de les maneres”. Diverses figures importants dels republicans han mostrat el seu suport al conseller Mascort. Donen una estrebada d'orelles als pagesos alhora que diuen estar del seu costat.

Es mantenen els talls

Les protestes d'agricultors a Catalunya s'encallen. Martí Planas, portaveu de 'Revolta Pagesa', ha anunciat que el tall de l'AP-7 a Montós és indefinit. Així mateix, es mantenen les mobilitzacions a l'Alt Empordà (N-11). La indignació els ha portat a qualificar de “broma” les solucions ofertes.

La seva reivindicació més immediata és reunir-se amb el conseller Mascort, que les circumstàncies han posat a l'ull de l'huracà. Van intentar reunir-s'hi dues vegades, però no va ser possible - explica el Departament - per motius personals del conseller. Això és el que ha portat els agricultors a esperar el conseller a la porta de casa seva a Girona, a Vilablareix.

La protesta no ha anat més enllà d'una concentració davant del domicili, amb els llums dels tractors apuntant a la casa. Els mossos s'han desplegat per garantir la seguretat i s'hi ha quedat tot. Aquesta forma de pressió no ha caigut gens bé a ERC, que ha sortit en tromba a criticar els agricultors.

“Això no és protestar”

A més a més del partit, diverses figures d'ERC han carregat contra els agricultors. Des de la vicepresidenta del Parlament fins a diputats com Fernández Olivares, han estat diversos els que han volgut defensar Mascort.

La tònica general dels missatges, doncs, és aquesta: que donen molt suport als agricultors, que estan amb les seves reivindicacions, però que “no tot s'hi val”. Sembla clar que ERC vol criticar els agricultors sense enemistar-se amb ells més del que ja hi és.

➡️ Política

Més notícies: