Pla curt de Miquel Giménez amb una pipa a la boca i amb una prestatgeria amb llibres de fons
POLÍTICA

Miquel Giménez: 'A Carles Puigdemont li interessa ser dins d'Espanya'

Entrevistem el ministre de Cultura de Tabàrnia i Gema Gesa, secretària general de l'Assemblea Nacional de Tabàrnia, per parlar de l'actualitat política i de l'acte que han organitzat per al 12M a Barcelona

El proper dia 12 de març, l'Assemblea Nacional de Tabàrnia celebra a Barcelona la IV edició dels Premis Herois de Tabàrnia. L'acte tindrà lloc a l'Hotel Catalonia Plaza i comptarà amb la presència d'alguns representants il·lustres del moviment tabarnès, com el seu president Albert Boadella o Isabel Díaz Ayuso.

Per conèixer més detalls sobre l'acte i sobre què pensa la cúpula de Tabàrnia respecte a alguns dels temes més destacats de l'actualitat, com el cas Koldo, l'amnistia o les properes eleccions al Parlament, hem parlat amb Gema Gesa, secretària general de l'Assemblea Nacional de Tabàrnia i amb Miquel Giménez, ministre de Cultura de Tabarnia.

'El processisme és una forma de guanyar-se la vida a base de la butxaca dels altres'

En els darrers dies, el Parlament ha admès a tràmit una ILP per declarar la independència (sí, una altra vegada). Miquel Giménez se sorprèn perquè “hem tornat a la casella de sortida. Això d'estar proclamant la independència constantment és una mica 'cansino'”.

#010 ENTREVISTA MIQUEL GIMÉNEZ Y GEMA GESA, miembros destacados del Gobierno de Tabarnia

També es mostra molt crític amb el processisme. “És la presa de pèl més colossal que hem vist. El processisme és una manera de guanyar-se la vida a força de la butxaca dels altres”, recorda. Gema Gesa, a més, afirma que “a ells mateixos no els interessa la independència, se'ls acabaria el 'chollo'. Viuen d'això”.

'A Puigdemont el faríem visitar un per un a tota la gent que el va votar de bona fe perquè els demani perdó'

Tabarnia tampoc té previst amnistiar Carles Puigdemont. “Ho veig difícil. Li faria passar la resta de la seva vida fent feines socials i, sobretot, visitar un per un tota la gent que el va votar de bona fe perquè els demani perdó”, especifica Giménez.

“Cal recordar que mentre aquí hi havia gent que estava a presó, aquest senyor era a Waterloo vivint com un marajà després d'escapar en un maleter”, rememora el ministre tabarnès.

Sempre fent bandera del sentit de l'humor, el ministre de Cultura de Tabàrnia assegura que “jo amnistiaria Pilar Rahola. Jo estava acostumat a veure-la les 24 hores del dia, 7 dies a la setmana a la tele i ara trobo a faltar alguna cosa”.

'Veig complicat que torni Carles Puigdemont'

Des de Tabàrnia creuen que és molt possible que s'aprovi la llei d'amnistia, però no tenen tan clar que Carles Puigdemont acabi tornant. “Ho veig complicat”, explica Miquel Giménez. “Al primer que no li interessa és a ell. Voldrà continuar sent eurodiputat”, diu, justificant-ne la postura.

Pla curt de Gema Gesa amb americana blava i camisa blanca i de fons el port de Barcelona

Encara parlant de l'expresident, Giménez té clar que Carles Puigdemont “no va tenir mai la intenció de declarar la independència. Els interessa ser dins Espanya, però sense haver de donar explicacions a ningú”. I recorda la declaració d'independència fake que va fer al Parlament l'any 2017. “No et pots fer l'independentista i després fer-te enrere. És una presa de pèl”, sentencia.

'El cas Ábalos pot ser el factor determinant en la caiguda de Pedro Sánchez'

Sobre el tema estrella d'aquesta setmana a la política espanyola, des de Tabàrnia neguen la possibilitat d'acollir a l'exili José Luis Ábalos. “Xoriços no”, justifica Miquel Giménez. Això sí, el ministre de Cultura tabarnès vaticina que aquesta qüestió “pot ser el factor determinant en la caiguda de Pedro Sánchez”, augurant així la possible fi del 'sanchisme'. Tots dos es mostren convençuts que la qüestió anirà a més i que “pot portar cua”.

'No és que Ayuso s'emporti res, és que aquí les deixem perdre'

Isabel Díaz Ayuso serà present a l'acte organitzat per l'Assemblea Nacional de Tabàrnia a Barcelona per al dia 12 de març. Hem preguntat a Gema Gesa i a Miquel Giménez si, com ja va fer amb la Fórmula 1, la presidenta madrilenya té intenció d'emportar-se alguna cosa més de Catalunya.

Ells neguen la més gran. “No és que Ayuso s'emporti res, és que aquí les deixem perdre”, especifiquen. I és que, segons ells, “els diners en general van on tenen seguretats i on no hi ha descerebrats que des de les institucions li diguin «vostè, capitalista de merda, què ve a posar aquí?».

També denuncien la “campanya d'acoso y derribo” que, des de les institucions catalanes impulsen contra grans projectes. Tot, fruit de “la mediocritat de la classe política catalana”, que defineixen com “total”. De fet, Miquel Giménez recorda que “aquí és on hi ha més impostos al tram autonòmic” i que, per tant, “no m'estranya que la gent se'n vagi a Madrid”.

➡️ Política

Més notícies: