Irene Montero visiblement alterada durant un míting de Podem
POLÍTICA

Envien un pres trans a una presó de dones i deixa embarassada una interna a Espanya

Nova polèmica després de l'aprovació de la Llei Trans

La Llei Trans va ser, sens dubte, una de les lleis més polèmiques que va aprovar el govern de coalició del PSOE i Podemos. Aquesta legislació donava peu que qualsevol persona pogués canviar-se de sexe només mostrant la seva voluntat de fer-ho. Això va fer saltar totes les alarmes, sobretot a molts sectors feministes. I és que aquesta llei permet que es donin escenaris que poden posar en risc les dones, ja sigui des d'un punt de vista de seguretat, jurídic o també estadístic.

Un dels punts més polèmics de la normativa impulsada per Irene Montero és la situació a les presons. Des de fa anys, un home que assegura que és una dona pot ser traslladat als mòduls femenins de les presons tenint en compte “informes de valoració mèdica i psicològica”. Però amb l'entrada en vigor de la llei actual, aquests homes ho tenen més fàcil que mai per poder canviar legalment de sexe. I amb això, també és més fàcil que puguin passar històries com les que us expliquem a continuació.

Un home d'origen búlgar estava complint condemna a la presó d'Alacant després de ser considerat culpable d'un delicte de robatori amb força i segrest, segons explica okdiario. Quan ja feia uns anys que estava pres, aquest reu va decidir canviar de sexe, sense tractaments d'hormonació, sense operacions i sense fer-ho constar al registre. Amb el seu procés de transició de gènere, va demanar de ser traslladat al mòdul de dones de la mateixa presó i se li va concedir el desig.

Allí, ja com a “dona”, va revelar la seva orientació sexual lesbiana i va iniciar una relació amb una altra interna. Aquesta interna va quedar embarassada del pres búlgar transsexual i, tot i meditar interrompre l'embaràs, finalment va decidir seguir endavant amb la gestació. Ara, la “presa” que es va autodeterminar com a dona ja no està al mòdul femení, sent enviat de nou al masculí, segons El Mundo.

Tot i que això va passar setmanes abans de l'aprovació de la Llei Trans, la nova normativa impulsada pel PSOE i Podemos no fa més que augmentar els dubtes sobre com abordar la qüestió de la transsexualitat a les presons espanyoles. I els perills que això pot comportar.

➡️ Política

Més notícies: