Primer pla de Jaume Asens amb cara de parar atenció a la sala de premsa del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

L'empresari que ha denunciat Jaume Asens fa una petició al Tribunal Suprem

Insisteix que hi ha implicacions penals i parla fins i tot de 'sofisticació delictiva tramada i culminada pels polítics querellats'


L'empresari i impulsor del projecte Open Camp (un parc temàtic sobre l'esport), Paco Medina, no es rendeix. Després que la justícia desestimés la reclamació penal que va fer contra Asens, Pisarrello i altres figures dels Comuns, Medina torna a la càrrega.

En un document de súplica fet al Tribunal Suprem i al qual ha tingut accés The Objective, l'empresari insisteix que hi va haver delictes "d'amenaces, coaccions, extorsió i falsedat documental”. Medina demana que la justícia revisi el cas i ho fa presentant proves i 18 testimonis que poden donar fe que l'Ajuntament de Colau va tombar aquest projecte de manera irresponsable.

Via penal desestimada

Al document que ha revelat el periodista expert a Podemos i Sumar, Luca Constantini, l'empresari i presumpta víctima, Paco Medina, parla directament "d'abusos de poder”. En particular, per part de dues de les figures principals dels Comuns: Jaume Asens i Gerardo Pisarello, aleshores tinents d'alcalde de Colau.

Fotografia del polític de Catalunya a Comú, Jaume Asens, fent un míting

Com altres projectes que va tombar l'exalcaldessa, l'Open Camp va ser dissenyat a l'època de l'alcalde Trias. L´objectiu d´aquest empresari era aprofitar les instal·lacions de Montjuïc per muntar un parc temàtic dedicat al´esport. El projecte va arribar a tindre suport institucional i empresarial. Els canvis que va voler aplicar Colau van fer que Medina perdés 30 milions d'euros.

En un primer moment, Medina va anar per la via penal, però la justícia va desestimar aquest camí. Segons l'empresari, els Comuns tenien interessos ideològics espuris en aquest projecte. En aquest sentit, Medina denuncia que va rebre pressions per fitxar gent propera al partit, que entre altres coses volia organitzar un aniversari de les olimpíades antifeixistes del 1936.

Medina insisteix al TS

Com diem, el Tribunal Suprem va denegar a tràmit la possibilitat penal, però va deixar oberta la mercantil. La Sala del Suprem que ha pres aquesta resolució assenyala que hi ha indicis que, si fos cert, “podrien donar lloc a l'exercici de les accions civils o administratives que corresponguin per incompliment del pactat en contracte, però que són alienes a la jurisdicció penal” .

Per la seva banda, Medina insisteix que l'alt tribunal admeti a tràmit la querella criminal. Amb les proves que diu tenir, l'empresari demana que el TS escolti 18 testimonis. Medina explica que es tracta de testimonis qualificats - que inclouen treballadors de l'empresa municipal - que poden donar fe de les acusacions contra aquestes figures dels Comuns.

I és que l'empresari és molt dur al seu document de súplica. Parla fins i tot de “sofisticació delictiva tramada i culminada pels polítics querellats”. És a dir, que gairebé una xarxa criminal organitzada, segons l'empresari. Novament, la darrera paraula la tindrà el Tribunal Suprem.

➡️ Política

Més notícies: