Muntatge de fotos de primer pla d'Eduard Pujol amb cara seriosa amb el Congrés de fons
POLÍTICA

Eduard Pujol, el diputat de Junts que ha votat 'sí' a la investidura de Feijóo

La Mesa del Congrés ha comptat el seu vot com a nul

Hores i hores de debat parlamentari han acabat passant factura al diputat de Junts, Eduard Pujol, que ha votat a favor de la investidura d'Alberto Nuñez Feijóo. Tot i l'evidència de l'error, la cambra ha registrat inicialment el seu vot dins dels sís. Al final, entre protestes del PP, ha estat comptat com a vot nul.

Avui se celebrava al Congrés dels Diputats la segona votació de la investidura de Feijóo. Dimecres 172 diputats van votar a favor de la investidura, 178 en contra, i hi va haver zero vots nuls. Tot feia pensar que no hi hauria canvis a la segona votació, aquest divendres.

Però Eduard Pujol, número tres de Junts al Congrés, s'ha equivocat i en comptes de dir 'no' ha dit sí. Ell mateix s'ha adonat de l'error i ha rectificat a l'instant, però la Mesa ha comptat el seu vot com a afirmatiu i ha quedat 173 a 177. Finalment ha estat registrat com a vot nul.

S'ha endarrerit el resultat

La segona votació d'investidura ha acabat amb bronca al Congrés per la decisió de la Mesa de comptar el vot de Pujol com a nul. L'error del diputat ha endarrerit el recompte i l'anunci final de la votació. Tot i ser un error d'embalum, Feijóo tampoc hauria estat investit amb aquest vot.

Això sí, l'error d'Eduard Pujol ha generat sorpresa i deixa en mal lloc el diputat del partit de Puigdemont. "Tenen una sola tasca, dir bé dues lletres, i ni això", fa notar un usuari de la xarxa social X. Sembla a més una ironia que l'error vingui precisament de Junts, els vots del qual són clau per decantar la balança de la investidura.

En tot cas, Feijóo no ha estat investit i ara hi haurà un nou escenari en què Pedro Sánchez intentarà ser president. Les seves úniques opcions passen per obtenir el 'sí' dels set diputats de Junts. Aquests ja li han dit que haurà d'acceptar l'amnistia i el referèndum.

Qui és Eduard Pujol

Carles Puigdemont va fitxar Eduard Pujol el 2017, en plena efervescència del procés, com a portaveu de Junts. L'exdirector general de RAC1 era l'home perfecte per formar part del nou partit ja que no provenia de l'àmbit de CiU. La seva figura va encaixar perfectament en el projecte postconvergent.

Plànol curt d'Eduard Pujol durant una votació al ple del Parlament

Però una denúncia per assetjament sexual el 2020 va tallar d'arrel la progressió d'Eduard Pujol a la política catalana. El diputat va deixar el càrrec i el partit el va suspendre temporalment de la militància. Pujol va acabar guanyant la batalla judicial i va ser rehabilitat, però el periodista va deixar la política per tornar al periodisme.

Junts l'ha recuperat aquesta nova legislatura al Congrés per contrarestar el fitxatge d'ERC d'un altre periodista, Francesc-Marc Álvaro. Eduard Pujol és un vell conegut de la política i els mitjans a Catalunya. Però avui encara ho serà més, en un divertit episodi que es recordarà durant dies.

➡️ Política

Més notícies: