Muntatge fotogràfic amb l'advocat i el diputat català Jaume Alonso Cuevillas, amb el parlament de Catalunya de fons
POLÍTICA

Com a l'escola: El diputat amic de Puigdemont que reparteix llaminadures al Parlament

El prestigi de la institució, costa avall i sense frens

Fa temps que el Parlament de Catalunya ha perdut el prestigi que tenia i ha esdevingut un univers paral·lel. Aquest dimecres, la càmera ha fregat l'esperpent amb una festa d'aniversari improvisada. El protagonista no és cap altre que el diputat de Junts i estret amic de Puigdemont, Jaume-Alonso Cuevillas.

El diputat ha entrat a l'hemicicle amb una gran bola de llaminadures per repartir entre els diputats, consellers i fotògrafs. Ha volgut així celebrar els 62 anys amb els companys a la cambra. Una escena que semblaria divertida si no fos per la solemnitat que mereix la institució, sobretot en aquest context difícil.

Recordem, Jaume-Alonso Cuevillas, exdiputat a les Corts i actual diputat al Parlament, va ser també secretari segon de la cambra. A més, va ser advocat de Carles Puigdemont, fins que aquest el va fulminar per qüestionar l'estratègia de la confrontació i la desobediència. Però no s'acaba aquí la cosa.

Cuevillas va ser qui el 2021 va vaticinar que Catalunya seria independent la propera dècada. El mateix que un restaurant de Girona va acusar d'haver intentat fer un “sinpa”, i que recentment va ser atacat per un mer de grans dimensions. És clar que la discreció no és la seva.

La degradació del Parlament

"Nivell de pati d'escola, parlament buit de poder i competències", és la reacció que ha suscitat a les xarxes socials l'escena d'avui. El comentari reflecteix a la perfecció, la sensació estesa que el Parlament ha perdut el seu decòrum. Ni els mateixos diputats, representants electes, s'ho prenen de debò.

Pla general del Parlament de Catalunya amb els diputats votant una moció

La política catalana passa una greu crisi de confiança dels ciutadans, però sembla que encara no ha tocat fons. El reflex de tot això és el Govern en minoria d'un partit entestat a batre rècords d'impopularitat. I sustentat per un altre partit que ha guanyat tres eleccions consecutives però que no vol governar.

El Parlament, que va gaudir d'un gran prestigi un dia, ara s'ha convertit en expressió d'aquesta decadència. Si fa dies vam veure una diputada fent una pinta a un altre, avui assistim a un repartiment de llaminadures com al pati d'una escola. Alguns encara s'estranyen de l'atipament dels catalans amb els seus dirigents.

Els catalans viuen amb la sensació de desgovern i sense saber exactament per a què serveix una de les principals institucions, el Parlament. Però també saben que la cambra ha augmentat la partida de despeses per als assessors dels partits polítics per a l'any que ve. La festa continua, i la paguen els ciutadans.

➡️ Política

Més notícies: