Foto de dos agents de la Policia Nacional detenint un acusat de terrorisme gihadista a Cubelles, al Garraf
POLÍTICA

Detenen tres menors gihadistes a Madrid i Barcelona amb manuals d'explosius

Els tres menors estaven vinculats a l'organització terrorista islamista DAESH. Durant la detenció es van requisar manuals per a la fabricació d'explosius i una llista d'objectius


Dilluns passat la Policia Nacional va detenir tres menors d'edat per delictes relacionats amb el terrorisme. Dels tres menors gihadistes, un va ser detingut a Barcelona i els altres dos a Madrid.

Els tres gihadistes han estat detinguts com a presumptes autors de delictes d'adoctrinament, autocaptació terrorista i conspiració o proposició d'homicidi. Els menors a més havien aconseguit manuals per fabricar explosius casolans.

A més, a les seves xarxes socials, els joves compartien publicacions relacionades amb l'organització terrorista DAESH. De fet, tots tres terroristes havien identificat alguns objectius i s'havien repartit les tasques per dur a terme accions relacionades amb la gihad.

Els tres menors detinguts estan altament radicalitzats

A través del ciberpatrullatge a les xarxes socials, les autoritats van detectar l'existència de perfils que exalçaven el terrorisme. Als seus missatges, demanaven i justificaven l'ús de la violència en defensa de l'islam.

Cotxe de la Policia Nacional

Després de localitzar els usuaris després dels perfils, es va comprovar que era tres menors altament radicalitzats i relacionats amb l'organització terrorista DAESH.

El desig dels detinguts era fer una acció en defensa de l'islam. De fet, entre els documents requisats als gihadistes es van trobar manuals per a la fabricació d'explosius com el TATP, conegut com a mare de Satanàs.

Sota la direcció de la Fiscalia de Menors de l'Audiència Nacional, després de la detenció dels tres gihadistes, se n'ha decretat l'internament en règim tancat.

Els detinguts són B.N. de 15 anys, resident a Móstoles; A.E. de 16 anys, que vivia en un centre d'acollida a Usera (Madrid); i M.B., també de 16 anys i resident a Barcelona.

Després de les detencions es van realitzar registres als seus domicilis i es van intervenir una gran quantitat de dispositius electrònics i de documentació.

Dimarts passat els tres detinguts van passar a disposició judicial de la Fiscalia de Menors de l'Audiència Nacional. El titular del jutjat central de menors ha decretat l'ingrés dels gihadistes a un dins d'internament de règim tancat.

➡️ Política

Més notícies: