Foto de dos agents de la Policia Nacional detenint un acusat de terrorisme gihadista a Cubelles, al Garraf
POLÍTICA

Nova operació antigihadista a Catalunya: diversos detinguts

També hi ha hagut arrestos a Granada i Madrid per proselitisme i captació gihadista

Nou cop de la Policia Nacional contra el terrorisme islamista a Espanya. Dues persones han estat detingudes a Catalunya, i també a diferents punts d'Espanya, aquesta setmana per proselitisme i captació gihadista a les xarxes socials.

Dues de les detencions s'han produït a Cubelles (Garraf), i la tercera a Madrid dimecres passat. L'última persona ha estat arrestada a Huétor-Tájar (Granada) aquest dijous. Tres d'elles ja haurien ingressat a la presó per ordre de l'Audiència Nacional.

Operació policial contra el terrorisme islàmic

La policia espanyola ha arrestat aquesta setmana fins a quatre persones vinculades amb el terrorisme islàmic a diferents punts d'Espanya. Les detencions s'han produït a Cubelles (Garraf), Madrid i a Huétor-Tájar (Granada).

La investigació va començar el 2022, quan els experts van detectar un usuari que es feia anomenar 'Califa'. Aquest era l'administrador i creador de diferents grups destinats a captar joves i adoctrinar-los al gihadisme.

Es dedicava a convidar els radicals amb els quals tenia més confiança en grups privats, on es parlava obertament de la causa terrorista per dinamitzar els seus seguidors. El seguiment d'aquests grups va permetre la identificació d'altres membres, els quals estaven connectats entre si, encara que no es coneixien personalment.

L'operatiu s'ha desenvolupat conjuntament entre la Comissaria General d'Informació i les brigades policials de Granada, Barcelona i Madrid. També ha estat coordinat per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i dirigida pel jutjat central d'instrucció número 5, amb el suport d'Europol.

Volien "vessar sang per recuperar al-Àndalus"

La Policia Nacional també ha identificat dos membres més del grup, que s'han acabat casant entre ells amb l'autorització del líder del grup.

Aquest va ser un fet que va permetre a la policia espanyola poder fer l'operatiu, ja que van detectar un augment en la radicalització de tots dos. Havien fins i tot gravat vídeos on reclamaven "vessar sang per recuperar al-Àndalus i restaurar el Califat".

T'INTERESSA:

Als arrestats se'ls atribueixen ara els delictes d'autoadoctrinament amb propòsit terrorista, adoctrinament a tercers i enaltiment del terrorisme. L'Audiència Nacional ja ha decretat l'ingrés a la presó per a tres d'ells.