Fotomuntatge entre una imatge dels Mossos d'Esquadra i una dels atemptats de Barcelona
POLÍTICA

Alarma als Mossos per un missatge a la xarxa sobre un atemptat terrorista 'imminent'

La policia catalana s'ha vist obligada a desmentir-ho

El conflicte a l'Orient Mitjà i els atacs terroristes a França i Brussel·les han provocat que es prenguin accions de seguretat a tot el món. Com en altres països, Interior ha ordenat que es reforcin les mesures de seguretat pel risc d'atemptat a Espanya.

Aquesta situació ha provocat que Espanya es trobi al nivell 4 d'alarma antiterrorista i, no al 5, com indiquen els diferents falsos anuncis que circulen. Tot i això, encara que des d'Interior indiquen que "estem en un país segur", els ciberdelinqüents segueixen actuant.

El darrer missatge dels Mossos

Precisament, la policia catalana ha informat aquesta setmana d'una alerta davant d'una nova mentida. En aquesta ocasió, els ciberdelinqüents alerten d'un atemptat terrorista "imminent".

La realitat és que qualsevol persona es troba exposada. El fals anunci consisteix a rebre un SMS que informa sobre un suposat atemptat terrorista imminent on, a més, es demana evitar el transport públic i llocs d'interès importants.

Per donar "credibilitat" al missatge, s'indica que l'alerta ha estat difosa per un agent del Grup Especial d'Operacions (GEO), i per això els Mossos d'Esquadra s'han vist obligats a desmentir-lo.

Concretament, la mentida diu així: "Acaben de posar CNP (Cos Nacional de Policia) a Alerta 5, atemptat imminent. Així que durant uns dies evitar el transport públic i llocs d'interès importants. M'ho acaba d'enviar a un grup que tenim un amic que està al cos nacional de policia als geos!".

A hores d'ara, l'objectiu dels Mossos és intentar que no s'estengui el pànic. Mentre diàriament succeeixen múltiples atacs diaris, el seu objectiu és tranquil·litzar la població. Per això, han llançat un missatge de tranquil·litat.

"Circula un missatge de WhatsApp que alerta d'un atemptat terrorista "imminent" i demana que s'eviti el transport públic i altres punts d'interès. És fals! Si el reps, no en facis cas i no el difonguis", han indicat.

Joan Ignasi Elena: "El risc d'atemptat fa mesos que és molt alt"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va parlar sobre aquest tema en una entrevista per a 'El món a RAC1', de Jordi Basté. Va llançar un missatge de tranquil·litat a la població, ja que, segons va indicar, "el risc d'atemptat a Catalunya fa mesos que és molt alt".

Per aquest motiu, Elena creu que no estaria justificat augmentar el nivell d'alerta, ja que la situació, segons ha indicat, "no ha canviat substancialment". Cal ressenyar que augmentar el nivell suposaria tenir l'exèrcit als carrers. Tot i així, va explicar que es reforçaria la presència policial dels Mossos.

"Farem un seguiment especial a determinats llocs pel risc que puguin tenir. Són espais on hi ha grans aglomeracions i punts estratègics de països que estan al marge del conflicte o són objectius d'organitzacions terroristes", va detallar.

➡️ Política

Més notícies: