Imatge de Cao de Benós, polític afí al règim de Corea del Nord, en un primer pla
POLÍTICA

Detenen Alejandro Cao de Benós, buscat per l'FBI

L'FBI l'acusa d'un delicte d'estafa per presumptament ajudar Corea del Nord a evitar unes sancions econòmiques per part dels Estats Units


La Policia Nacional ha detingut Alejandro Cao de Benós. Polític i activista vinculat a Corea del Nord, va ser arrestat dijous passat, 30 de novembre, a l'estació Puerta de Atocha, a Madrid. Benós estava en cerca i captura per l'FBI per un delicte d'estafa.

Segons EFE, Cao de Benós va ser detingut per presumptament ajudar el règim nord-coreà a evadir sancions econòmiques imposades per l'administració dels EUA. El tarragoní, primer representant occidental de la història de Corea del Nord, podria enfrontar-se a una pena de 20 anys de presó.

Els delictes dels quals se l'acusa es remunten el 2018. Benós va ser arrestat dijous passat, cap a les 15.00h. El polític va baixar d'un tren procedent de Barcelona i diversos agents de la Policia l'esperaven a l'estació Puerta de Atocha.

Imatge d'Alejandro Cao de Benós, proper al règim de Corea del Nord, en un primer pla

Cao de Benós, en cerca i captura per l'FBI

Cal dir que Alejandro Cao de Benós estava en cerca i captura per l'FBI. Segons la informació d'EFE, al tarragoní se'l buscava des del mes d'octubre passat. Quan els agents del Grup de Localització de Fugitius van rebre una ordre per part de l'Interpol sobre la cerca de Benós.

Així mateix, es deia que el representant nord-coreà es podia trobar a Espanya.

De què s'acusa Cao de Benós?

A Benós se l'acusa d'haver facilitat el viatge a Corea del Nord de Virgil Griffith, condemnat a cinc anys de presó als Estats Units. Un cop a Corea, Cao de Benós hauria organitzat diverses conferències sobre criptomonedes i blockchain amb l'ajuda de Virgil Griffith.

Griffith és un antic desenvolupador de la criptomoneda de la firma Ethereum i que el 2022 va reconèixer que havia ajudat Corea del Nord a evadir sancions. Cao de Benós estaria acusat per l'FBI d'haver amagat aquesta informació a les autoritats dels Estats Units.

Els fets dels quals s'acusen Benós, de 47 anys i nascut a Tarragona, es remunten a l'any 2018. Segons l'FBI, Benós va prendre "mesures" per "amagar les autoritats nord-americanes aquestes activitats".

➡️ Política

Més notícies: