Muntatge amb un primer pla de Sílvia Orriols parlant i de fons una imatge d'una manifestació independentista amb diverses banderes estelades
POLÍTICA

Aliança Catalana segueix creixent a Catalunya

El partit de Sílvia Orriols expandeix el seu discurs per tot el territori català per replicar el model de Ripoll i assaltar el Parlament a les properes eleccions


El processisme, ja siguin partits o mitjans de comunicació, l'ataquen per terra, mar i aire. Però, ni així, aconsegueixen aturar una Sílvia Orriols que continua expandint el projecte d'Aliança Catalana (AC) per tot Catalunya. Des que va arrasar a les eleccions municipals del 28 de maig passat, l'alcaldessa de Ripoll i la seva formació estan portant les seves idees a molts racons del territori català.

En els darrers dies, hem pogut veure Sílvia Orriols o Aliança Catalana fent parades informatives, conferències o sopars a llocs tan dispars com Tortosa, Argentona, Lleida o Manlleu. L'objectiu d'aquestes trobades no és obrir seccions locals a diferents municipis, sinó donar a conèixer el seu projecte polític per tot Catalunya. I, a la llarga, intentar replicar a altres llocs el model d'èxit que AC ha implementat a Ripoll.

A ningú se li escapa que Aliança Catalana ha parlat més d'una vegada les seves intencions de concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. I, en aquest sentit, volen recórrer el territori català perquè se'n coneguin els seus ideals. Amb el cordó sanitari que exerceixen sobre ells els mitjans subvencionats catalans, la via que té el partit de Sílvia Orriols per expandir el seu projecte és picar pedra i moure's per Catalunya de dalt a baix.

Tot i el veto mediàtic que pateix la formació de l'alcaldessa de Ripoll, les seves trobades a diverses localitats solen ser un èxit. El més destacat i recent va ser l'acte que es va celebrar aquesta setmana a Argentona, al Maresme. Allí, Sílvia Orriols va omplir la sala on es va dur a terme la seva conferència. I ho va fer en un municipi on Aliança Catalana no té cap representació ni tan sols va presentar cap llista el 28 de maig passat.

Amb vista a l'assalt al Parlament, encara no hi ha detalls sobre la possible candidatura de la formació de Sílvia Orriols. I encara menys les opcions reals que pot tenir d'entrar a la cambra catalana. De fet, el Centre d'Estudis d'Opinió ni ho pregunta. El que és clar és que AC s'està movent perquè, quan hi hagi eleccions a Catalunya –previstes per al febrer o març del 2025, si no hi ha avenç electoral–, el partit hagi fet els deures de donar a conèixer-se per tot el territori català .

➡️ Política

Més notícies: