Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

El desafortunat tuit amb Vox i la discapacitat intel·lectual que causa indignació

S'han rigut de la foto d'una carpa de Vox al costat d'una entitat de discapacitats

Si alguna cosa caracteritza l'esquerra i el separatisme és la superioritat moral, la sensació d'estar sempre per sobre del bé i del mal. Per això sorprèn quan, més sovint del que sembla, s'oblida dels codis ètics en atacar els seus adversaris polítics. L'odi cap a Vox és tan gran que justifica qualsevol baixesa moral, cosa que traslladada a la jungla de les xarxes socials implica creuar totes les línies vermelles.

A les últimes hores està circulant un desagradable tuit que a molts els ha fet gràcia però que també ha causat gran indignació. Ahir es va celebrar la Diada de Sant Jordi a Catalunya i és tradició que els partits polítics comparteixin espai amb llibreries, editorials i entitats. Una usuària de Twitter que respon al nom de Carmen Sebastià ha penjat amb segones la foto d'una carpa de Vox al costat de la Fundació pel suport de la discapacitat intel·lectual.

Captura de pantalla de Twitter

“Premi al distribuïdor de paradetes”, diu el missatge que acompanya la foto, vinculant així Vox amb la discapacitat intel·lectual. La publicació ha tingut un gran impacte i acumula diversos comentaris aclamant la desagradable burla cap al partit d'Ignacio Garriga. Com per exemple un usuari que afirma “quina vergonya, la fundació de suport a la discapacitat no mereix ser comparada amb els de Vox”.

Es burlen dels discapacitats, i les xarxes responen

Però els autors d'aquesta gracieta també s'han endut moltes reprimendes, per jugar amb una cosa tan seriosa com la discapacitat intel·lectual. “Jo no sé com no us cau la cara de vergonya de dir aquest tipus de coses, la veritat, us sentireu els més divertits de l'insti mentre us seguiu burlant dels discapacitats”. Hi ha qui parla de tuit “mediocre” i diuen a l'autor que “encara ets a temps d'esborrar-ho” i que “tots ens equivoquem”.

“Lamentable”, “desafortunat” o “quina publicació tan poc encertada” són altres comentaris que reflecteixen el malestar per una comparació com aquesta. Tot i això, a Catalunya hi ha espais polítics que miren els altres per sobre de l'espatlla i se senten impunes per riure's de tot creuant les línies que siguin necessàries. Són els mateixos, però, que tenen la pell molt fina quan se'n riuen i pengen l'etiqueta de feixista per molt menys del que mostra aquest tuit.

➡️ Política

Més notícies: