Muntatge de fotos de primer pla d'Alejandro Fernández i Salvador Illa, tots dos amb rostre d'enuig

POLÍTICA

Alejandro Fernández defineix Salvador Illa en trenta segons

Dona per descomptat que el PSC no és una opció per a un votant constitucionalista a Catalunya

El discurs d'Alejandro Fernández sempre ha estat clar: plantar cara al procés a tots els fronts. Sense concessions i sense entrar a la seva lògica. El mateix Fernández ha assenyalat més d'una vegada que, segons la seva opinió, la lògica política processista és contagiosa.

Aquesta estratègia electoral se sintetitza a la frase de “el procés no portava la independència, sinó de la decadència”. I part d'aquesta decadència, segons el líder del PPC, és culpa dels que li fan l'aleta a Junts i a ERC. És a dir, el PSOE i el PSC.

“Qui pacti amb Puigdemont...”

I ara, amb la campanya a punt d'arrencar i unes perspectives electorals molt bones, Fernández repetirà més que mai el seu discurs. La seva intenció és ser el gran referent del constitucionalisme a Catalunya, copsant així el vot de Ciutadans i dels socialistes descontents.

Sobre això cal tenir present que els canvis de guió de Salvador Illa han estat notoris. Ja sigui perquè l'obligaven des de Madrid o perquè ho feia per voluntat pròpia, l'hemeroteca conté declaracions d'Illa dient “ni amnistia ni res d'això, ho repeteixo perquè quedi clar: ni amnistia ni res d'això”.

Aquest tipus de coses són les que porten Alejandro Fernández a assenyalar que el PSC no és constitucionalista i que, si ho és, és a conveniència. I així ho va repetir ahir en una entrevista al periodista Xabier Fortes.

“És Illa constitucionalista?”. La resposta de Fernández és l'habitual en ell: “Illa i Sánchez, des del moment que s'entreguen a Puigdemont, decideixen deliberadament abandonar el constitucionalisme”.

La conclusió de Fernández és que “qui pacti amb Puigdemont s'allunya de l'esperit constitucional”. D'aquesta manera, el PPC dona per descomptat que Salvador Illa no és una opció netament unionista per a un votant català.

➡️ Política

Més notícies: