Primer pla mitjà de Gonzalo Boye mirant a l'horitzó
POLÍTICA

La derrota de Puigdemont explica ara la desaparició de Gonzalo Boye

Fa uns dies, l'advocat de l'expresident va anunciar el seu adéu de l'escena pública

Gonzalo Boye no és només l'advocat de Carles Puigdemont, Toni Comín o Clara Ponsatí. O fins i tot de Laura Borràs o Quim Torra. En els darrers anys, el defensor dels polítics del 'procés' s'ha convertit en una de les figures mediàtiques de l'independentisme. Advocat, portaveu, tertulià, articulista i el que calgués.

Als mesos i anys posteriors a l'1 d'octubre, el processisme necessitava agafar-se a qualsevol clau roent per mantenir l'optimisme. Amb uns líders polítics que es van lliurar a la justícia espanyola o que se'n van anar a Waterloo o Suïssa, va ser Gonzalo Boye qui representava l'ariet indepe contra la “repressió”.

La veritat és que aquest advocat era qui s'encarregava d'animar les tropes via xarxes socials, articles d'opinió o aparicions als mitjans de comunicació. Però tot es va anar diluint amb el pas del temps, fins que el mes de juny passat es va viure un punt d'inflexió. Gonzalo Boye, que ho havíem tingut fins i tot a la sopa, anunciava que feia un pas enrere i desapareixia de l'escena pública.

Plànol mitjà de l'advocat Gonzalo Boye

S'acabaven així les entrevistes i col·laboracions habituals en mitjans de comunicació. El motiu, segons va explicar ell mateix, era agafar-se “un període de reflexió” després de patir “atacs, insults i menyspreus”. I és que Gonzalo Boye, que és fidel als seus clients processistes, va criticar l'abstencionisme entre les files independentistes. Sense importar que temps enrere ell mateix va afirmar que abstenir-se també és una opció legítima per fiscalitzar els polítics.

Però vist amb perspectiva, els atacs rebuts també li van anar bé per curar-se en salut. Fer un pas al costat i sortir del primer pla mediàtic anava bé davant la imminent derrota que vindria de la justícia europea. I és que, ni un mes després del seu adéu dels mitjans de comunicació, el TGUE ha clavat el cop més dur que ha rebut fins ara Gonzalo Boye.

D'aquesta manera, Gonzalo Boye podrà gestionar aquest dur revés judicial sense la pressió d'estar al primer pla mediàtic.

S'han acabat les crispetes per a Gonzalo Boye

Durant un temps, Gonzalo Boye completava moltes de les seves publicacions a les xarxes socials amb l'emoji d'unes crispetes. Feia entendre així que, tard o d'hora, la justícia els donaria la raó i que només calia esperar assegut. Curiosament, ja fa 4 anys que Boye no publica cap missatge amb l'emoji de les crispetes. I és que, segurament, ell era el primer que intuïa que, en algun moment o altre, la justícia europea els donaria el cop de realitat que els ha donat aquest dimecres.

➡️ Política

Més notícies: