Muntatge de fotos de la Mare de Déu del Carme i, al costat, un policia local d'esquena

POLÍTICA

Denuncien l'atac contra una Verge a Reus per motius religiosos

Consideren que és un acte deliberat de 'menyspreu' contra la imatge religiosa i demanen reforçar la vigilància a la zona

Els veïns parlen de motivacions ideològiques a l'atac a una imatge religiosa a la Capella del Carme a Reus. Denuncien que es tracta del segon atac a la localitat cap a símbols religiosos. Demanen a l'ajuntament que augmenti la vigilància i col·labori en les tasques de restauració.

Els veïns parlen de “menyspreu”

El passat 19 de febrer, l'associació de veïns "Harmonia del Carme de Reus" va denunciar l'atac contra la capella de la Mare de Déu del Carme. Segons va explicar Josep Machado, vocal de la junta de veïns, podria ser un acte de vandalisme amb motivacions religioses.

De fet, els veïns entenen que es tracta d'un “menyspreu” a la imatge. La raó que els porta a pensar-ho és que, a més de treure-li les mans i la corona, la imatge “estava col·locada contra la paret”, tal com va explicar Josep Machado.

Tot plegat els porta a concloure que és un gest de menyspreu deliberat cap a la figura. D'altra banda, l'atac ha obligat a retirar la imatge per restaurar-la i posar-la fora de perill de possibles nous atacs vandàlics.

El segon atac

En qualsevol cas, aquest no és el primer atac vandàlic que rep una imatge religiosa a Reus. De fet, és el segon: segons expliquen els veïns, la capella del carrer Sant Benet va ser atacada per una pedra. Aquesta vegada, però, més enllà d'un vidre de la capella cap imatge va quedar malmesa.

Aquesta situació preocupa els veïns, que ja han demanat a l'ajuntament que augmenti la vigilància a la zona. Fa anys, van ser els mateixos veïns els que van organitzar patrulles ciutadanes per vigilar el lloc. A més, també han demanat a l'ajuntament que col·labori en les tasques de restauració dels danys perquè les capelles són de titularitat municipal.