Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Denúncia viral contra okupes: 4 anys sense pagar el lloguer i 30.000 euros en ajuts

El vídeo d'un exregidor d'ERC, ara a Aliaça Catalana, ha generat un intens debat a les xarxes

L'okupació ha esdevingut un dels principals problemes de seguretat a Catalunya. Les okupacions il·legals ha augmentat un 82% en sis anys, sent la comunitat on més casos es registren de llarg. Tot i que els propietaris es queixen de la falta de protecció per part de la llei, en algunes ocasions són fins i tot els organismes públics els que es posen al costat dels delinqüents.

És el cas que des d'Olot ha denunciat un dirigent d'Aliança Catalana, Jordi Coma, en un vídeo que s'ha tornat viral. "Avui ens trobem davant d'un desnonament d'una família que fa quatre anys que no paga el lloguer", relata Coma. Segons explica, "des de serveis socials i des de l´agència estatal de l´administració tributària, està acreditat que perceben uns ingressos de 30.185 euros anuals".

Coma denuncia també que la família ha convocat la plataforma antidesnonaments i tots els veïns i amics per evitar el desnonament. No només això, sinó que a més a més el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, organisme públic pertanyent a l'ajuntament i el consell comarcal, s'ha oposat al desnonament. “Això ho hem de tolerar?”, pregunta Jordi Coma al vídeo, i afirma que des d'Aliança Catalana “ho pararem”.

Jordi Coma, exregidor d'ERC

Són molts els missatges de suport a Jordi Coma, per part de ciutadans farts de la degradació social i institucional a Catalunya. Coma representa l'evolució política de molts catalans desenganyats amb els partits processistes. Ell mateix va ser militant d'ERC durant més de vint-i-cinc anys, i regidor de la mateixa formació a Olot durant dues legislatures.

Tot i això, el mateix Coma reconeix que “avui dia ni ERC ni cap altra formació em mereixen la més mínima credibilitat”. Ell encarna la fugida de militants i dirigents d'ERC i Junts a Aliança Catalana, que es presenta com la principal amenaça dels partits processistes. No només per la frustració independentista, sinó també per la conflictivitat social i la inseguretat que ha fet créixer el malestar popular.

Acusacions de racisme

Al vídeo de denúncia, Coma deixa clar que els que seran desnonaments són nouvinguts, és a dir, immigrants. Cosa que li ha valgut una allau d'insults i acusacions de racisme. És habitual en aquests casos, en què s'utilitzen les etiquetes de racista, xenòfob o extrema dreta davant la incapacitat de contrarestar qualsevol argument.

Però també hi ha molts missatges de suport a l'autor del vídeo, assenyalant que això és “una vergonya” i que “Catalunya necessita més que mai Aliança Catalana”. Critiquen que Catalunya s'hagi convertit en un paradís d'organismes públics, plataformes subvencionades i oenagés que “amb els nostres impostos” defensen “la case media immigrant” perquè “visqui de franc quatre anys”.

➡️ Política

Més notícies: