Imatge de l'activista trans Cristina Alias
POLÍTICA

Denúncia 'transfòbia' en un supermercat de Màlaga: 'Em va dir senyor'

Cristina Alías, que s'autodetermina com a dona, assegura que va patir un atac per part d'una treballadora de Lidl

Presumpte cas de transfòbia a Màlaga. Almenys així ho denuncia Cristina Alías, que s'autodetermina com a dona i que presideix l'associació Trans Huellas a la província de Màlaga. Alías assegura que va patir un "atac" per part d'una treballadora d'un supermercat d'aquesta localitat. El cas ha tingut tanta repercussió, que fins i tot partits polítics com VOX han opinat sobre el tema.

Segons la denúncia pública feta per Cristina, estava comprant a un establiment de la cadena Lidl. Quan va anar a pagar, una supervisora del supermercat li va dir que anés a les caixes amb sistema autopagament. Aquí, es queixa, la treballadora “em va dir 'senyor' entre 3 i 4 vegades”, denunciava Alías a la Cadena SER.

Segons el seu relat, Cristina el va corregir diverses vegades. Li va dir que es considerava una dona, però la treballadora “m'ha acompanyat a la sortida del local, demanant disculpes, però dient-me 'senyor'”.

El col·lectiu que presideix, Trans Huellas, també va denunciar el cas a les xarxes socials. “Acte de transfòbia”, assenyalaven. Segons la seva queixa, l'encarregada de Lidl es va dirigir a Cristina com a senyor “tot i ser obvi per la roba i una polsera amb la bandera de l'arc de Sant Martí que estava parlant amb una persona trans”.

El cas, que va passar dimecres passat, va tenir molta repercussió, sobretot en xarxes socials. Han estat molts els activistes trans que han demanat l'acomiadament de la treballadora de Lidl. I això ha generat un gran enrenou.

En aquest sentit, cal recordar que la qüestió trans genera molta divisió a l'esquerra i al feminisme. I molta gent va sortir en defensa del lloc de treball de la supervisora del supermercat.

Fins i tot, VOX s'ha pronunciat sobre el tema. “A VOX defensem aquesta treballadora. I demanarem explicacions a aquesta cadena de supermercats si la sanciona. Som l'únic partit d'Espanya que defensa les dones davant d'aquests lobbies esbojarrats, misògins i subvencionats”, exposaven.

Segons va informar The Objective, davant de la situació generada, la treballadora va patir un atac d'ansietat. De moment, Lidl ha decidit “donar-li diversos dies de permís retribuït”. Tal com explica aquest mitjà, la supervisora “ho està passant força malament”, ja que “no era la seva intenció molestar ningú” i que ja “es va disculpar”.