El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid
POLÍTICA

Feijóo es posa el vestit de president

L'absència de Sánchez i els exabruptes d'Abascal afavoreixen el PP en el debat sobre l'amnistia


Aquest dimarts arrenca el debat sobre la llei d'amnistia al Congrés dels Diputats. El debat neix marcat per l'absència de Pedro Sánchez i un Vox llançat la muntanya. Això facilita l'estratègia d'Alberto Núñez Feijóo d'aprofitar aquest debat per tornar a marcar un perfil presidencialista.

El Partit Popular ha mostrat el seu enuig per les declaracions de Santiago Abascal sobre “penjar Pedro Sánchez dels peus”. Els populars acusen Vox de donar oxigen al PSOE amb els seus exabruptes. Però a Gènova també pensen que això neteja el camí a Feijóo per liderar el debat d'aquesta tarda.

L'altre avantatge és que el president del Govern, Pedro Sánchez, no participarà al debat i ha delegat la seva intervenció a Patxi López. Això impedirà el cos a cos entre Feijóo i Sánchez. Però el PP permetrà destacar el contrast entre l'absència del presidència i la presència del cap de l'oposició.

To dur però institucional

El Partit Popular ha assumit que aquesta serà una legislatura llarga i que cal córrer una cursa de fons. Per això descarten l'estratègia de la radicalitat de Vox i aposten per un to dur però institucional. Els canvis realitzats per Feijóo aquests últims dies a la cúpula del partit van en aquesta línia.

Alberto Núñez Feijóo en primer pla, borrós, i de fons Pedro Sánchez i Nadia Calviño parlant asseguts als seus escons del Congrés dels Diputats

El gallec s'ha envoltat de les persones de confiança, però també de perfils durs per elevar el to contra el Govern. Això sí, consideren que a diferència de Vox, el PP ha d'exercir una oposició responsable. Això significa no gesticular en excés i fer només aquells passos que puguin tenir una aplicació real.

La clau consisteix a aprofitar grans cites com les d'avui per mostrar el president Feijóo que es va veure en el primer debat d'investidura. La resta de passos s'aniran fent als diferents fronts quan arribi el moment oportú. Per exemple, amb els recursos judicials un cop s'aprovi la llei d'amnistia.

Cursa cap a la Moncloa

Al PP creuen que l'estratègia radical de Vox convoca només els votants de la dreta. La seva intenció és presentar Feijóo com l'alternativa que congregui els espanyols de tot signe contraris a l'amnistia. L'equip del cap de l'oposició ha preparat el discurs d'aquesta tarda amb aquesta idea.

El líder dels populars presentarà la llei d'amnistia com un frau electoral i una immoralitat. A més, el PP ha deixat anar aquestes últimes hores la possibilitat de prendre mesures parlamentàries contra els plans de Sánchez. Per exemple, amb una comissió de recerca sobre les reunions del PSOE amb Junts a Suïssa.

Els de Feijóo combinaran així la imatge institucional, per exemple amb el discurs d'aquesta tarda, amb una oposició pràctica, prenent mesures contra l'amnistia. Volen que els espanyols vegin al PP una solució pràctica al problema. Feijóo comença a disputar avui una llarga carrera amb destinació a la Moncloa.

➡️ Política

Més notícies: