Primer pla de Pablo Echenique amb cara d'ensurt
POLÍTICA

Els indepes suquen pa amb la caiguda de Podemos

Dante Fachín es delecta amb la situació de Podemos


Un sector de l'independentisme d'esquerres se la tenia jurada a Podemos. No els perdonaven que, al seu dia, es posicionessin en contra de la llei del referèndum. I ara que Podemos és a hores baixes no han perdut l'oportunitat de fer llenya de l'arbre caigut.

L'embolic de Catalunya Sí que es Pot

Ha estat Albano Dante Fachín qui ha enganxat el tir de gràcia aquesta vegada. En resposta a un tweet d'Echenique, Fachín ha aprofitat per recordar-li el passat en comú durant l'època dura del procés.

Fachín no va perdonar mai a Podemos la seva aliança amb Joan Coscubiela. El cas és que, a l'extinta plataforma Catalunya Sí que es Pot, hi va haver diferències irreconciliables durant el 2017. En aquest sentit, tots recorden el doble joc que la plataforma es portava pel que fa al referèndum.

Dante Fachín, líder llavors de Podemos a Catalunya, era un ferm defensor del referèndum. Però en haver-se integrat a la coalició que dirigia Coscubiela, va topar que la disciplina del partit el limitava. Va ser al famós ple de la llei del referèndum que es van distanciar definitivament, amb Fachín dient que “ens veiem l'1-O”.

De fet, va sotmetre a consulta de les bases l'assumpte i va sortir que Podemos havia de participar a l'1-O. Però com va explicar ell mateix al seu dia, als deu minuts del resultat li van cridar Iglesias i Echenique per aturar tot allò.

'Ara us els mengeu amb patates'

Però ara és Podemos qui està de capa caiguda. I sembla que Dante Fachín ha estat molt pendent que arribés aquest moment. Aquest era l'encàrrec que l'enviava avui a Echenique.

És evident que Dante Fachín gaudeix amb la caiguda del partit de què ell va formar part. És probable que gairebé ningú del món independentista hagi de trobar a faltar Podemos.

➡️ Política

Més notícies: