Primer pla del candidat del PP a Barcelona Daniel Sirera
POLÍTICA

Daniel Sirera té la clau

Els vots del PP decidiran el proper alcalde de Barcelona

Xavier Trias té molts números per ser el proper alcalde de Barcelona. Però no tots. La convocatòria d'eleccions al juliol i la inestabilitat política a Catalunya fan possible qualsevol escenari. La sociovergència sembla que estarà aparcada fins saber quines seran les forces d'un i altre a partir del mes de juliol.

L'únic que fins ara ha mostrat les seves cartes és ERC i Ernest Maragall. Conscients que el cop de diumenge és un seriós avís, ara mateix no veuen viable un tripartit amb PSC i Comuns. Però Trias i Maragall només tenen 16 dels 21 regidors necessaris per aconseguir una majoria absoluta. Cal recordar que sense cap majoria absoluta, Trias seria alcalde de facto.

Jaume Collboni durant un debat electoral amb els braços aixecats donant expliacions

Jaume Collboni, en canvi, sap que aquesta és potser la seva última oportunitat per ser alcalde de Barcelona. Té 10 regidors -a falta d'un recompte final- i necessita 11 més per aconseguir la vara d'alcalde el 17 de juny. En la seva equació, ja descarta ERC, però no els comuns. Els 9 regidors d'Ada Colau li donen 19, de manera que encara en necessita dos.

I aquí és on entren els 4 regidors de Daniel Sirera i el Partit Popular. El problema és que Sirera no vol anar amb els Comuns “ni a prendre un cafè”, segons les seves pròpies paraules. “Vull un canvi a Barcelona, si volen canviar la ciutat de Barcelona, han de posar sobre la taula un programa similar al del PP. Per fer el mateix, que no comptin amb nosaltres”, apunta Sirera.

Amb la tranquil·litat d'haver doblat regidors i amb les perspectives electorals pujant el 23 de juliol, el PP pot demanar el que vulgui. I per comptar amb els seus vots, vol “revertir les ocurrències de Colau” i marcar “la seguretat i la llibertat” com a línies vermelles.

Sembla difícil que Collboni sumi els vots de Colau i Sirera el 17 de juny. Però mai se sap. Daniel Sirera té ara la clau.