Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

La CUP rep de valent després de queixar-se d'un veto en un debat electoral

Els acusen d'haver rebut la seva medicina després de vetar Aliança Catalana d'un debat de l'ANC

La patronal PIMEC de petites i mitjanes empreses ha organitzat aquest dilluns el primer debat electoral de les catalanes del 12 de maig. Un debat en què han participat els candidats de PSC, ERC, Junts, Comuns i PP, però no la CUP. Els anticapitalistes s'han queixat amargament perquè els empresaris no els han convidat a un debat sobre economia i empresa.

Ho ha fet Laure Vega a Els Matins de TV3, on ha insinuat que “no han sentat gaire bé” les últimes crítiques de la CUP a la patronal. Creu que no els han convidat per haver criticat la patronal quan va dir que ara no és el moment del dret a decidir. La candidata ho ha lamentat, “perquè tenim unes propostes econòmiques a situar a tots els espais on es pugui”.

Vega ha dit que “per a nosaltres és el moment de decidir a quin país volem viure i quin model volem”, però que “això va en contra dels interessos de la patronal”. La CUP s'ha fet ressò a les xarxes socials, afirmant que “segons sembla una proposta econòmica per a la majoria incomoda a les elits del país”. Però els anticapitalistes han rebut una allau de crítiques i zasques.

Repàs a la CUP: 'No serviu per a res'

“Us tracten de la mateixa manera que ho feu vosaltres”, els diuen, i els recorden que ells no volen participar en debats on hi hagi Aliança Catalana. Fa uns quants dies, la CUP es va retirar d'un acte de l'ANC juntament amb ERC per la presència d'Aliança Catalana. Molts veuen irònic que els reis dels vetos i la censura es queixin ara de ser vetats en un debat.

Però a més a més, molts veuen lògic el veto perquè “PIMEC és una patronal d'empreses productives dins del sistema” i la CUP “uns improductius de vida contemplativa i antisistemes”. Hi ha comentaris del tipus “no serviu per a res i no sou necessaris”, o “no teniu res interessant per explicar”. També que “us han fet el típic 'fora feixistes de la universitat' que porteu any fent a tot aquell que no pensa com vosaltres.

➡️ Política

Més notícies: