Fotomuntatge amb una imatge de fons de Lluc Salellas, alcalde de Girona, i al capdavant una rodona vermella amb l'edifici de Fontajau
POLÍTICA

La CUP no permet obrir una discoteca a Girona perquè al costat hi viu un okupa

La llicència per obrir una nova discoteca a Girona ha estat denegada per l'alcalde perquè a prop hi viu un okupa

Girona, finalment, no tindrà una nova discoteca. Així ho ha deixat clar l'ajuntament de la ciutat. Aquest divendres, 2 de febrer, es denegava la llicència que s'havia presentat per començar les obres a un edifici en desús.

El projecte era Alter, un nou local de lleure nocturn que tenia previst començar a construir-se pròximament. Tot i això, entitats veïnals han explicat a l'ajuntament que actualment hi ha un okupa vivint al costat. Per tant, la normativa municipal finalment no tindria permís per dur a terme les obres.

La CUP no deixa obrir una discoteca a Girona

Finalment, la discoteca Alter no serà una realitat. L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, denegava aquest divendres 2 de febrer la llicència per construir la nova discoteca.

Aquesta estava prevista que es construís al barri de Fontajau, en un edifici que estava en desús i molt a prop d'altres comerços dedicats a l'oci.

Tot i això, entitats veïnals de Sant Ponç i Fontajau s'oposaven des d'un inici al projecte. De fet, van arribar a recollir centenars de firmes contra la construcció de la nova discoteca.

Però la decisió d'abandonar el projecte s'acabava fent realitat després que informessin l'ajuntament que un okupa vivia a l'edifici del costat.

Deneguen la llicència per un okupa

Al principi, es va començar la tramitació pertinent per poder dur a terme les obres amb l'anterior mandat, conjunt de Junts i ERC. L'ajuntament, en aquell moment, va constatar que l'edifici del costat es trobava en mal estat. Per això van suposar que no hi havia ningú vivint a la zona.

De fet, l'expedient va sortir en exposició pública el febrer de l'any passat. Tot i això, temps després, entitats veïnals van explicar a l'ajuntament que al costat del local estava vivint un okupa.

Motiu pel qual l'alcalde de la CUP, Lluc Salellas, ha decidit finalment aquest divendres, 2 de febrer, denegar la llicència per a l'obertura de la discoteca.

I és que la normativa municipal no permet fer aquest tipus d'obres si algú es troba vivint a l'edifici. "És incompatible amb l'ús residencial i d´habitatges de l'edifici que tindria al costat", informaven.

Tot i que, en aquest cas, l'okupa no estaria empadronat a la ciutat de Girona ni l'edifici comptaria amb una cèdula d'habitabilitat vigent.

La denegació per començar les obres de què seria la nova discoteca no seria "cap cosa estranya" ni excepcional, segons ha assegurat el regidor d'Urbanisme de Proximitat de Girona, Lluís Martí.

Estava previst que la sala, ubicada en una nau en desús de Pont de la Barca, comptés amb una capacitat de 600 persones. El nom escollit era Alter, un joc de paraules amb el riu Ter, que és molt a prop, i la paraula 'alternatiu'.

➡️ Política

Més notícies: