Primer pla de Carles Puigdemont amb cara de sorpresa i la boca oberta
POLÍTICA

El Consell de la República de Puigdemont implosiona

Membres de l'Assemblea es rebel·len contra l'executiva

Era qüestió de temps. El Consell de la República, l'ens muntat per Carles Puigdemont per mantenir el seu poder a l'estranger, s'ha rebel·lat contra les darreres maniobres de l'expresident. Trenta-un membres han publicat un dur comunicat contra l'intent del Govern del Consell de raspallar-se a l'assemblea de representants.

El Consell de la República és un ens privat que té per objectiu culminar el procés d'independència de Catalunya. El Govern del Consell és una executiva encapçalada per Puigdemont i formada per deu persones més afins a ell. L'Assemblea de Representants té com a missió representar els membres del Consell i impulsar l'acció política.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Carles Puigdemont va anunciar la suspensió temporal de l'assemblea amb el pretext d'una reorganització estructural del Consell per millorar-ne l'eficiència. Altres veuen un intent d'eliminar el debat intern en el moment actual amb les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. Aquest és el context de la rebel·lió que ara esclata.

Toni Comín, assenyalat

En una carta oberta a l'expresident, aquests membres acusen el Govern d'haver actuat contra l'Assemblea “obviant” les formes de “respecte mutu”. Li pregunten “per què l'Assemblea molesta el Govern”. I denuncien un desviament de fons per muntar actes i beneficiar un cercle reduït.

Parlen de "càtering de luxe, mobiliari ostentós amb logotips i emissions televisives a gran escala" entre altres despeses que "podrien haver servit per a projectes més vitals".

Es pregunten "si els proveïdors beneficiaris d'aquestes despeses de representació, muntatge d'esdeveniments i equip tècnic multimèdia no haurà estat una via de negoci d'un cercle reduït de persones”.

Assenyalen directament el vicepresident del Consell, Toni Comín, a qui acusen de servir només els seus interessos.

Responsabilitzen directament Comín de voler sotmetre el parlament als dictats de l'executiva. I recorden la seva trajectòria política fluctuant sempre mogut per la promoció d'interessos personals que posen en risc aquest projecte vital.

Contingut de la carta

Signen el document Jordi Alsina, Sílvia Armengol, Montse Bayà, Júlia Balés, Lali Biosca, M. Rosa Comellas, Albert Donaire, Joan Font, Mònia Gómez, Josep Guia, Montse Martí, Júlia Martín, Montse M. Seriol, Maria Mas, Paula Mas, Abigail Monells, Maribel Muntané, Helena Queral, Dolors Quintana, Maria Riera, Amèlia del Roser, Jordi Roset, Jaume Sastre, Núria Torras, Montserrat Trepat, Laura Tristan, Raquel Santiago, Laura Urtós, Eduard Vidal, Roger Vilasseca i Mercè Zamora .

Carles Puigdemont tocant-se les ulleres en un gest de reflexió

"Decidim alçar la veu", diu el comunicat, "per denunciar públicament les accions i les mesures unilaterals que ha adoptat el govern del Consell de la República en detriment de la nostra cambra".

"El vicepresident Toni Comín", continua, "ha insistit repetidament que l'Assemblea de Representants hauria d'acatar les directrius i donar suport a les orientacions polítiques del Govern". Segons els signants, aquesta postura seria aberrant en qualsevol sistema parlamentari seriós i també ho és per a l'Assemblea.

Reiteren que l'Assemblea no ha actuat mai contra l'executiva ni hi ha hagut dissidents, i en canvi assenyalen que l'executiva si ha actuat contra l'Assemblea. “Hem assistit a un llarg historial d'obstacles, intromissions i menyspreus a la feina feta pels representants que sempre venien de la direcció executiva”. Per això insten Puigdemont a “revertir aquesta situació que posa en perill l'existència del Consell”.

➡️ Política

Més notícies: