Pla mitjà d'Alejandro Fernández parlant en un míting i fent un gest amb la mà esquerra cap endavant

POLÍTICA

Confirmat: Alejandro Fernández, candidat del PP a les eleccions catalanes del 12-M

El líder del Partit Popular a Catalunya torna a guanyar la partida a Gènova i serà la cara visible del partit als comicis al Parlament de Catalunya

Alejandro Fernández torna a guanyar la partida a Gènova. Tot i els intents d'Alberto Núñez Feijóo d'explorar una alternativa, finalment el líder del PP a Catalunya serà el candidat popular a les eleccions catalanes del 12 de maig.

Tothom ho tenia clar. Molts dirigents del PP a Catalunya, les bases del partit, representants de la societat civil constitucionalista a Catalunya i fins i tot rivals polítics no dubtaven que Alejandro Fernández era el candidat idoni per als populars. Tot i així, Feijóo insistia a col·locar algú més afí a la cúpula del partit.

Alejandro Fernández sempre s'ha caracteritzat per tenir les idees clares i defensar-les fins al final. Fins i tot si això provocava friccions amb Gènova. L'exemple més clar va ser quan va alçar la veu davant l'estratègia de la cúpula popular de sondejar un possible suport de Junts a la investidura de Feijóo. Ell sempre va defensar allò de "jo amb Junts no vaig ni a cobrar una herència".

El president del PP a Catalunya va dirigir la nau popular en els pitjors moments del partit a la política catalana. Sense anar més lluny, a les últimes eleccions van treure només tres diputats. Tot i això, l'oratòria de Fernández i la seva fermesa a l'hora de defensar un PP català intransigent amb el processisme han tornat al partit l'opció que el PP torni a ser la principal força constitucionalista al Parlament.

Fotografia d'Alejandro Fernández en un faristol durant un míting del PP a Barcelona

Tots els sondejos auguren una forta pujada dels populars. Dels tres diputats actuals podrien arribar fins als 15, segons alguna enquesta. Totes posen el partit d'Alejandro Fernández en una forquilla d'entre 15 i 11 representants al Parlament.

Feijóo torna a ajornar les seves ingerències al PP català

A finals de l'any passat, Alberto Núñez Feijóo estava disposat a canviar la direcció del PP a Catalunya. I és que són conegudes les distàncies estratègiques entre Gènova i Alejandro Fernández, que es van accentuar després de les eleccions generals de l'estiu passat. L'aposta de Madrid era col·locar algú més afí a Feijóo, com podria ser Dolors Montserrat, Manu Reyes o Daniel Sirera.

Tot i això, els grans suports que tenia Fernández entre les bases (i entre dirigents com Cayetana Álvarez de Toledo) van fer que Feijóo ajornés la decisió de reformar la cúpula del partit a Catalunya. Sobretot perquè s'acostaven les eleccions gallegues i les europees.

Ara, l'avançament electoral català ha tornat a impossibilitar el gallec l'opció de col·locar algun dels seus al capdavant del partit a Catalunya. Tot i el poc temps que tenia, va explorar aquesta opció. I una altra vegada ha tornat a veure que Alejandro Fernández compta amb el suport de gran part de la formació.

➡️ Política

Més notícies: