Primer pla del polític català Miquel Buch
POLÍTICA

Condemnen quatre anys i mig de presó a l'exconseller d'Interior Miquel Buch

A l'antic responsable polític dels Mossos del Govern de Quim Torra també li cauen nou anys d'inhabilitació

Nou cop judicial al processisme. Aquesta vegada, en una qüestió que no és poca cosa. I és que la justícia ha condemnat quatre anys i mig de presó el, ni més ni menys, conseller d'Interior del Govern de Quim Torra, Miquel Buch. L'Audiència de Barcelona considera l'excap polític dels Mossos culpable de malversació i prevaricació.

La sentència s'ha conegut aquest dijous al matí i representa un cop judicial per a l'entorn de Carles Puigdemont. Un més que rep l'expresident de la Generalitat aquesta setmana. Miquel Buch ha estat condemnat per fitxar un sergent dels Mossos com a assessor perquè, en realitat, fes d'escorta de Puigdemont quan va decidir fugir d'Espanya. Segons la Fiscalia, el sergent en qüestió, Lluís Escolà, va ajudar l'expresident a fugir cap a Bèlgica

Pla americà de Miquel Buch, a texans i camisa blanca, passant revista a diversos Mossos d'Esquadra vestits de gala

Així doncs, segons la sentència de l'Audiència de Barcelona, Miquel Buch va destinar diners del Govern -és a dir, diners públics de tots els catalans- per contractar un agent de la seva confiança perquè fes treballs de protecció a Puigdemont a Bèlgica. Ho va fer, a més, quan el líder de Junts ja havia perdut tota autoritat legal. I és que quan Buch era conseller d'Interior, l'expresident ja no formava part del Govern.

Així, la justícia rebaixa les peticions de la Fiscalia. L'ens públic demanava fins a sis anys de presó per a Miquel Buch i un total de 27 d'inhabilitació. Finalment, la condemna es queda en quatre anys i mig de presó i nou d'inhabilitació. Un cas molt greu si tenim en compte que Buch va ser el màxim responsable polític dels Mossos d'Esquadra entre el 2018 i el 2020, fins que va ser cessat per Quim Torra.

Miquel Buch, doncs, se suma a la llarga llista de persones i autoritats properes a Carles Puigdemont que han estat condemnades per la justícia. Curiosament fa uns dies l'exconseller d'Interior va ser nomenat secretari general de l'Associació Catalana de Municipis. I això que ja estava pendent de conèixer la sentència que, finalment, ho ha condemnat a quatre anys i mig.

➡️ Política

Més notícies: