Pla detall dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Condemnen dos marroquins a ser expulsats del país després de delinquir a Catalunya

La justícia els ha condemnat per tràfic de drogues i seran deportats després de complir part de la pena de presó

Deportació al país d'origen després d'haver complert dues terceres parts de la pena de presó o d'haver obtingut el tercer grau. Aquesta és la condemna que ha imposat la secció quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona a dos germans de nacionalitat marroquina.

Tots dos es trobaven en situació irregular a Espanya i han estat condemnats per tràfic de drogues. Un, a sis anys de presó i al pagament d'una multa de 53.000 euros, l'altre, a tres anys de presó i a una multa de 5.000 euros. Per part seva, la defensa demanava l'absolució i la Fiscalia vuit anys de presó per a tots dos i una multa de 236.700 euros.

Com ha transcendit, la sentència afegeix que en algun moment els dos condemnats haurien de ser expulsats d'Espanya. De la mateixa manera, un no podrà trepitjar sòl espanyol en nou anys i l'altre en cinc anys.

Addicció a les drogues

Feia temps que els Mossos d'Esquadra investigaven aquesta parella de germans. Des d'almenys el 2022, els investigadors tenien notícia que havien protagonitzat diverses vendes de drogues i estupefaents.

Poc després, la policia va obtenir una autorització judicial per intervenir als seus domicilis. El que van trobar apuntava amb claredat a un delicte de venda il·legal de drogues. Bàscules de precisió, haixix, més de vint telèfons mòbils, cocaïna i diners en efectiu, entre altres coses. Durant el judici, van negar l'evidència i van evitar donar explicacions sobre tot el material confiscat als seus domicilis.

Així mateix, tots dos germans presentaven un quadre d'addicció a les drogues. Un cop ingressats a la presó preventiva, van començar els tractaments per intentar posar fi a aquesta addicció.

➡️ Política

Més notícies: