L'exconseller de la Generalitat Toni Comín, intervé durant una roda de premsa el dia en què el Parlament Europeu s'ha manifestat a favor de suspendre la seva immunitat, a Brussel·les (Bèlgica), 9 de març de 2021
POLÍTICA

Comín justifica les seves presumptes irregularitats: el viatge amb la seva filla era “de feina”

Explica que les reunions de treball al sud de França haurien sortit més cares si s'haguessin celebrat a Bèlgica

L'exconseller i ara eurodiputat, Toni Comín, es defensa de les acusacions sobre presumptes despeses irregulars que fa poc es van abocar contra ell. En una carta a què ha tingut accés El Món, Comín explica a què obeeix, per exemple, la presència de la seva filla en viatges de treball al sud de França.

Segons l'exconseller i peça clau del Consell de la República, la presència de les seves filles s'explica pel calendari escolar belga. "Per raons de la meva situació familiar jo només viatjo a la Catalunya Nord quan la meva filla té vacances escolars, moment en què ella aprofita sempre per traslladar-se a Barcelona", explica Comín a la carta.

Així mateix, al·lega que aquests desplaçaments amb la seva filla no eren “en cap cas” viatges de vacances, sinó de “treball polític”. I insisteix que si les reunions de treball s'haguessin celebrat a Bèlgica, els costos haurien estat “molt superiors”. Per tot això, conclou que, en realitat, ha tingut un bon gest: “que fos jo qui es desplaçava a la Catalunya Nord tenia com a objectiu, per tant, minimitzar les despeses derivades de la meva funció”.

Primer pla del polític català Toni Comín

D'aquesta manera, es defensa de l'acusació de passar al Consell unes despeses personals. Unes despeses que, en un primer moment, fins i tot el gerent es va negar a pagar perquè entenia que eren vacances. En total, 4.800 euros que van incloure l'estada de dues setmanes a una casa, un cotxe de lloguer i els vols.

“Són les anomenades despeses de representació, habituals en qualsevol organització com la nostra: podem demanar a les persones que assumeixen un càrrec de manera voluntària que hi dediquin el seu temps; però seria excessiu exigir-los que es facin càrrec de les despeses d’allotjament i desplaçament que l’exercici d’aquest càrrec comporta”, diu Comín.

Comín torna els dards

D'altra banda, també hi ha espai a la carta per tornar el dard als que van destapar aquestes despeses. Concretament, Sergi Miquel, l'antic gerent del Consell i els representants de CATGlobal.

De Sergi Miquel diu que actua per “venjança personal” perquè al seu dia Comín el va destituir a la feina com a gestor de recursos humans. "Persones expertes en relacions laborals m’han informat aquests darrers dies que és més habitual del que ens pensem que, quan una persona marxa d’una empresa contra la seva voluntat, faci alguna actuació contra els seus antics responsables moguda per l’ànim de revenja", diu Comín.

Pel que fa als quatre representants de CATGlobal que van emetre una carta crítica amb la seva gestió, Comín ve a dir que no tenen comprensió lectora.

“No he ultrapassat les meves prerrogatives pel fet d’exercir la gestió ordinària del Consell, perquè la vicepresidència executiva consisteix, precisament, a exercir la gestió ordinària del Consell (i, per tant, aquesta crítica denota una greu falta de comprensió de quins són els rols de cadascú en l’estructura administrativa del Consell)”.

➡️ Política

Més notícies: