Primer pla de Gabriel Rufián, polític d'Esquerra Republicana, amb la mirada perduda al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

L'irrespectuós i polèmic tuit de Gabriel Rufián rep la millor de les respostes

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s'ha referit a la mort de l'influent polític nord-americà Henry Kissinger


Ha mort Henry Kissinger. Secretari d'Estat dels Estats Units durant les presidències de Richard Nixon i Gerald Ford, i conseller de Seguretat Nacional durant el mateix període. Ha estat, fins a la data, l'única persona que ha ocupat els dos càrrecs alhora. Figura controvertida de la política nord-americana, Kissinger va prendre un paper preponderant en la política exterior dels EUA entre el 1969 i el 1977. Aquest dijous, 30 de novembre, ha mort amb 100 anys. 

Fill d'immigrants jueus que van abandonar l'Alemanya nazi, Henry Kissinger es convertiria en un dels secretaris d'Estat més poderosos de la història nord-americana. A la seva esquena, un llegat complicat. Des de col·locar les bases de l'obertura dels Estats Units a la Xina. Fins a la recuperació de la relació entre els EUA i la Unió Soviètica després de la guerra freda.

També la seva figura va ser controvertida pel seu suport a les dictadures anticomunistes de Llatinoamèrica als 70. Especialment, al règim d'Augusto Pinochet, a Xile, i al de Jorge Rafael Videla, a Argentina.

Imatge del polític nord-americà Henry Kissinger durant un acte a Washington

Doncs en aquest terreny tan pantanós ha entrat Gabriel Rufián.

Gabriel Rufián i la seva publicació incendiària

"Ha mort Henry Kissinger i el més suau que es pot dir és que tant de bo es cremi en un infern etern per a ell sol". Sentenciava Rufián a través del seu perfil de X, abans conegut com a Twitter.

La seva publicació, molt comentada a les xarxes socials, ha estat una autèntica bomba de rellotgeria. Doncs un dels comentaris a la seva piulada, rebia una resposta que desmuntava l'argument del Portaveu del grup Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats.

Imatge d'un tweet de Rufián on parla de les víctimes de la Guerra Civil

L'usuari @CharlyTicTac, treia a lluir una altra publicació de Gabriel Rufián, de l'any 2018. En aquesta, acusava el govern de Mariano Rajoy de no respectar les víctimes de la Guerra Civil espanyola.

"Gabriel, avui he trobat sentit al teu tuit del 2018 i perquè no hauries de governar mai", deia l'usuari. Mentrestant, afegia una publicació de Rufián del 16 de febrer del 2018 que deia: "Un govern que no respecti els morts no respectarà mai als vius. #l6cCunetasPendientes".

El comentari, d'hemeroteca, supera el centenar de republicacions i està sent molt comentat a la xarxa social X.

➡️ Política

Més notícies: