Tres immigrants arribats en pastera són atesos per la Creu Roja i saluden a càmera amb el gest de victòria amb la mà
POLÍTICA

Coalició Canària retreu a Pedro Sánchez la seva actitud davant el 'drama' migratori

La darrera setmana han arribat més de 1.000 immigrants a les costes canàries

Pedro Sánchez té un peu al Congrés i un altre de vacances. Mentre el seu partit intenta convèncer Junts perquè doni suport a una Mesa progressista, el president del govern no ha dubtat a gaudir d'uns dies de descans. Primer ho va fer en el seu polèmic viatge al Marroc i després a Lanzarote.

On segur que no té intenció d'entrar Pedro Sánchez és en el problema que viu Canàries amb la immigració des de fa temps. I així li ho ha retret Coalició Canària (CC), en plenes negociacions per a la Mesa del Congrés i per a la investidura.

La portaveu de CC, María Fernández, ha criticat el president en funcions del govern per "donar l'esquena" al "drama" que es viu a les Canàries amb la qüestió de la immigració. I és que, ni estant de vacances a Lanzarote, Pedro Sánchez no ha mogut ni un dit per interessar-se per la situació. Just, a més, en una de les setmanes més crítiques que s'hi han viscut: més de 1.000 immigrants han arribat a les costes illenques els últims dies.

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats el 21 de març de 2023

María Fernández retreu a Pedro Sánchez que, mentre les Canàries pateix aquest “drama”, el líder socialista “pren el sol al palau de La Mareta sense tenir ni tan sols el gest d'acostar-se a conèixer la realitat”. La responsable de Coalició Canària no entén com el president en funcions del govern “segueix ignorant” la situació quan es troba “a només uns quants quilòmetres” de la 'zona zero' del repunt migratori que viuen les Canàries aquests últims dies.

Coalició Canària afirma que els gestos de Pedro Sánchez assenyalen que, per a ell, no és una prioritat ni la immigració i la ruta canària. "Ignora de forma intencionada" el que passa a l'arxipèlag, denuncia María Fernández.

Amb l'arribada de 1.000 immigrants en pocs dies, el partit que governa a les Canàries tem “una tardor perillosa” respecte a la immigració il·legal. I és que aquest estiu hi ha hagut un repunt destacat d'arribades a les illes, tal com apunten els responsables polítics. I ja es preparen per a un altre repunt que esperen que arribi a partir del setembre. Mentrestant, Pedro Sánchez segueix gaudint de les vacances mentre pacta amb nacionalistes i independentistes la seva investidura.

➡️ Política

Més notícies: