Pla mitjà de Carlos Carrizosa parlant des d'un faristol, capcot i amb un cartell taronja de Ciutadans de fons
POLÍTICA

Ciutadans signa el seu final de la pitjor manera possible

El partit obté uns resultats molt pobres i certifica la seva defunció després de guanyar l'any 2017

Era la crònica d'una mort anunciada, però el final encara ha estat pitjor del que s'esperava. El resultat electoral de Carlos Carrizosa i de Ciutadans no deixa cap dubte. Ha quedat molt lluny de poder entrar al Parlament i de fet la seva guerra ha estat veure si arribava a superar Alhora, el partit indepe de Clara Ponsatí.

Finalment, el partit de Carrizosa ha sumat el 0,72% dels vots i no ha arribat ni als 25.000. Aliança Catalana, per exemple, ha sumat 113.000 suports.

Els alts càrrecs de Ciutadans ja sabien que es presentaven amb el certificat de defunció ja signat, però es conjuraven per salvar els mobles. Volien obtenir un resultat acceptable, digne. Que els permetés poder optar alguns dirigents a formar part d'altres projectes constitucionalistes. El que ha passat és el pitjor desenllaç possible.

Des de ben entrat l'escrutini ha quedat clar que el partit taronja no arribaria ni a l'1% dels vots. Durant tota la nit, el PACMA tenia més vots que Carrizosa. Ha estat un desastre tot i formar part de tots els debats i fer propaganda fins a l'últim dia.

Val a dir que molts càrrecs de Ciutadans ja van baixar del vaixell fa temps. Alguns fins i tot van a les llistes de Vox en aquestes eleccions o aniran a les del PP a les europees. Tot i veure la tempesta, Carlos Carrizosa assegurava que podien donar la sorpresa i va basar la seva campanya a atacar el PSC i el PP. Finalment, el partit que va guanyar l'any 2017 a Catalunya passa a millor vida.

Plànol mitjà de Carlos Carrizosa de front obrint els seus braços en un míting de Ciutadans amb un fons de color taronja

Com han canviat les coses en tan sols set anys. A l'època de l'1 d'octubre, Inés Arrimadas va aconseguir aglutinar el vot anti processista i va arribar a guanyar amb 36 diputats. El problema és que Ciutadans va prioritzar Madrid a Barcelona, el poder central a la batalla de banderes al Parlament. Sense Rivera primer i sense Inés Arrimadas després, la formació taronja es va diluir mentre buscava la seva ideologia.

Amb els seus mals resultats aquesta nit electoral, la formació nascuda a Catalunya mor també a Catalunya. Va donar la sorpresa amb tres diputats una nit com avui i abaixa la persiana definitivament en altres comicis al Parlament de Catalunya.

Carlos Carrizosa assegurava aquest diumenge al matí que Catalunya ha de superar el Procés. “Jo crec que és molt necessari, cal superar el procés. L'amnistia ha donat una segona oportunitat als responsables del 2017 i crec que tots els catalans, si es mobilitzen, poden obrir una nova etapa”, assegurava.

El que és clar és que aquesta nova època serà sense Ciutadans, que diu adeu, mentre que el PP d'Alejandro Fernández s'aprofita i es queda els 6 diputats.

➡️ Política

Més notícies: