Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori
POLÍTICA

Sílvia Orriols guanya a Ripoll de manera clara i treu 30 punts més que la CUP

L'alcaldessa de Ripoll obté el primer lloc i el processisme s'enfonsa amb una especial caiguda de Junts i ERC

Orriols és profeta a la seva terra i el seu partit, Aliança Catalana, és la formació més votada amb 1.559 vots, que representen el 33,10% de l'escrutini a aquesta localitat. Es confirma així la tendència municipal d'Aliança Catalana, que va ser el disparador polític de Sílvia Orriols.

D'altra banda, la nit més negra la firmen els tres partits processistes en bloc que experimenten descensos molt notables. Junts, per exemple, es deixa gairebé un 12% de vots respecte al 2021 i es queda amb el 22,51% (1.060 vots). ERC puja l'aposta i experimenta la baixada més notable, amb una pèrdua del 12,51% i es queda amb el 10,02% (427 vots). El descens de la CUP és una mica més atenuat i perd un 3,72% dels vots, quedant-se a la cinquena posició i a gairebé 30 punts d'AC.

Gràfic circular dels resultats provisionals de vots a Ripoll per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2024

Dos guanyadors més

A més d'Orriols, els altres guanyadors de la nit són PSC i PP, que juntament amb AC són els únics partits que aconsegueixen créixer. Els socialistes es queden amb la segona posició amb un 18,17% dels vots (856) i experimenten una pujada del 3,25%. Els socialistes de Ripoll arrepleguen part del creixement general del PSC a tot Catalunya, que és el gran vencedor d'aquestes eleccions.

El Partit Popular és el tercer partit que aconsegueix millor els seus resultats a Ripoll, collint 180 vots, que representen un 3,82% del total i amb un creixement del 2,27%. Pel que fa a Vox, es confirma la dinàmica de tot Catalunya i els de Garriga queden una mica sota el PP, amb 32 vots menys que els populars i un 3,14% del total. Tot i així, experimenten un lleu descens de l'1,59% respecte a fa tres anys.

Finalment, els Comuns-Sumar queden en última posició dels partits amb representació al Parlament i treuen un 2,63% dels vots a Ripoll. Els d'Albiach se sumen al descens generalitzat de la formació i perden un 1,05%.

➡️ Política

Més notícies: