Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa
POLÍTICA

Ciutadans desafia al PP

Carlos Carrizosa confirma que es presentaran a les properes eleccions catalanes

Ciutadans va néixer el 2006 com a dic de contenció del nacionalisme català, i va créixer fins a convertir-se en primera força a Catalunya el desembre del 2017. Després d'un llarg i agònic procés de descomposició, el partit anuncia el seu retorn. Es presentaran a les properes eleccions catalanes, previstes per al 2025.

Així ho ha assegurat el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, en una entrevista a Europa Press. “Està fora de tota discussió i de qualsevol dubte”, ha dit sobre concórrer a les properes eleccions al Parlament. També estudien la possibilitat de presentar-se al Congrés si hi ha repetició electoral a Espanya.

A més, Carrizosa ha deixat clar que la seva intenció és competir amb el PP per recuperar el terreny perdut. Els taronges no obliden el degoteig de fugues de polítics i votants al Partit Popular durant tots aquests anys. A Cs creuen que ha arribat el moment de tornar.

L'hora de Ciutadans

Carrizosa ho té clar, l'objectiu de Cs és “superar novament el PP i posar Vox al lloc on li correspon”. És a dir, recuperar l'hegemonia del front constitucionalista a Catalunya. El moment és l'ideal, en el context de revitalització del processisme a causa de les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez.

Com ja va avançar Xavier Rius a E-Notícies, Ciutadans guarda quatre milions a la caixa per afrontar nous reptes electorals. La direcció a Catalunya considera que el context polític actual reclama el retorn de Cs. "Falta un partit de centre que sigui capaç d'inclinar governs, sense que inclinin la balança aquells que volen trencar Espanya", assenyala Carlos Carrizosa.

Primer pla de Nacho Martín Blanco

Carrizosa ha carregat contra les exigències dels partits processistes, com ara la transferència de Rodalies. Ha posat com a exemple “el fracàs” de les obres de la línia 9 del metro de Barcelona. "No és veritat que la Generalitat gestioni millor que l'Estat", ha dit, i "hi ha coses que al nacionalisme no li interessa que funcionin".

Cs es llança a buscar el PP

El dirigent català està convençut del retorn de molts companys seus que se'n van anar al PP durant la crisi del partit. Com Nacho Martín Blanco, exportaveu de Cs i ara número u del PP de Barcelona al Congrés. “Hi haurà gent que se n'ha anat, que ara està callada, però m'agradaria saber què pensen d'aquestes converses amb Puigdemont”, diu Carrizosa.

En una entrevista recent, la dirigent de Cs Anna Grau ja va mostrar el seu ressentiment amb el PP. Ara, Carrizosa torna a carregar contra els populars acusant Alberto Núñez Feijóo de “traïció al constitucionalisme” per la seva intenció de reunir-se amb Junts.

En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat de líders catalans del PP com ara Xavier Garcia Albiol, Daniel Sirera i Manuel Reyes. Per ell, “estem assistint al mateix” que els pactes del PP d'Aznar amb la Convergència de Jordi Pujol. Una situació que, segons la seva opinió, reclama un Ciutadans fort i hegemònic.

Reconstruir el partit

L'objectiu immediat dels taronges és reconstruir el partit, que en aquests moments no té cap líder nacional. L'eurodiputat Adrián Vázquez, secretari general de Ciutadans, porta les regnes del partit en espera d'unes primàries els mesos vinents. La nova direcció haurà d'afrontar el segon objectiu, que és recuperar l'electorat perdut.

Cal recordar que a Catalunya el partit ha passat de ser primera força a ser el setè partit més votat. El 2017 més d'un milió de catalans van votar Cs, que va obtenir 36 diputats. En els últims comicis, el febrer del 2021, van rebre 158.000 vots i 6 escons.

➡️ Política

Més notícies: