Foto de la manifestació del 10 de març del 2024 a la plaça Sant Jaume de Barcelona en contra de l'amnistia

POLÍTICA

Centenars de persones es manifesten a Barcelona contra l'amnistia

La concentració, convocada dijous passat per diverses entitats, ha reunit un centenar de persones a la plaça Sant Jaume aquest diumenge

Centenars de persones es manifesten a Barcelona aquest diumenge, 10 de març, per protestar contra la llei d'amnistia. La concentració, secundada per partits polítics com Ciutadans, PP i Vox, havia estat convocada fa uns dies per diverses entitats, entre elles S'ha Acabat, Revuelta, Denaes, Somatemps i Convivència Cívica Catalana.

A la plaça Sant Jaume, on hi ha l'ajuntament i la Generalitat de Catalunya, es concentren fins a un centenar de persones des de les 12:00 d'aquest 10 de març, amb el lema "No a l'amnistia, no a la impunitat".

Centenars de persones es manifesten contra l'amnistia a Barcelona

Centenars de persones s'han sumat a la convocatòria de manifestació d'entitats com S'ha Acabat, Revuelta, Denaes, Somatemps i Convivència Cívica Catalana per protestar amb pancartes contra el president del Gobierno, Pedro Sánchez, i contra la llei d'amnistia .

La concentració, a la qual han donat suport a Vox, PP i Ciutadans, estava prevista a les 12:00 d'aquest diumenge, 10 de març, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de l'Ajuntament i de la Generalitat.

Foto de la concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra la llei d'amnistia

A la manifestació, que tenia per lema "No a l'amnistia, no a la impunitat", s'han vist ninots satírics en contra de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez, així com diferents pancartes i cartells en contra del PSOE i de l'amnistia.

Centenars de persones s'han posicionat, així, en contra de la llei que pretén indultar els dirigents i activistes del Procés. Una manifestació que es va anunciar dijous passat, després d'aprovar la Comissió de Justícia la incorporació de les esmenes a la llei d'amnistia pactades pel PSOE i els partits independentistes.

Posar fi a una "amnistia a la carta"

Lorena Roldán, portaveu del PP al Parlament, ha acusat aquest diumenge Pedro Sánchez de concedir una "amnistia a la carta" als partits independentistes. I ha fet una crida a la mobilització "contra la cessió de Sánchez davant el colpisme separatista i el blanquejament del terrorisme a través de l'amnistia".

Per part seva, el secretari general de Vox i líder del partit al Parlament, Ignacio Garriga, ha assegurat que el PSOE ha estat protagonista de l'"acte de corrupció més gran" amb l'aprovació de la llei d'amnistia. També Carlos Carrizosa, líder de Ciutadans al Parlament, ha qualificat la llei d'una "creació d'una casta d'intocables".

Aquest dissabte, 9 de març, estava convocada una altra manifestació a Madrid en contra de l'amnistia i que exigia la dimissió del president del Gobierno.

La concentració, que va sortir des de Cibeles, va reunir ahir fins a 15.000 persones a la capital espanyola. La intenció dels partits polítics és anar recuperant les manifestacions contra l'amnistia que van tenir gran presència a Ferraz a finals de l'any passat.

➡️ Política

Més notícies: