Pla general d'un manifestant independentista vestit de negre i encaputxat llançant un objecte a una foguera situada davant d'un edifici que té un grafiti que posa 'Puta Espanya' i una estelada
POLÍTICA

Els CDR compleixen la seva amenaça de tornar als carrers de manera 'massiva'

Els anomenats Comitè de Defensa de la República (CDR) preparen noves mobilitzacions

Passen els anys, però el 'procés' segueix donant voltes com una 'noria'. Polítics processistes passant anys a la presó, altres fugats per Europa, presidents del Govern com Quim Torra inhabilitats, fracàs del "full de ruta independentista" que van presentar fa gairebé una dècada... Però ni així acaba aquesta etapa de la política catalana -i espanyola-. La necessitat de Pedro Sánchez d'aconseguir els vots de Junts i ERC per continuar sent president del govern ha donat un globus d'oxigen al processisme.

I, és clar, l'independentisme no ha desaprofitat l'oportunitat que li ha brindat el líder del PSOE. Tot i que cada cop assisteix menys gent als actes reivindicatius organitzats per l'ANC i altres actors processistes, els indepes més radicals no tenen intenció de deixar de prémer l'accelerador. És el cas dels CDR, que fa setmanes que amenacen de redoblar la seva presència als carrers. Una amenaça que ja han concretat, que s'ha pogut veure els darrers dies i que no cessarà en un futur proper.

Els CDR organitzen noves protestes

Els anomenats Comitès de Defensa de la República han iniciat una nova etapa, tal com explica el mitjà processista El Món. Nova web, noves amenaces i noves accions als carrers. Parlen de "nova dinàmica", "nous objectius" i noves "mobilitzacions massives". El motiu, la "trencadissa actual" que, segons afirmen, viu l'independentisme en els últims mesos per culpa dels partits processistes.

Una persona sosté un banderí a la manifestació convocada per l'ANC amb motiu de la Diada, Dia de Catalunya, a 11 de setembre de 2022, a Barcelona

Per començar, els CDR ja han dit que sortiran a manifestar-se el proper dia 1 d'octubre per commemorar el sisè aniversari del referèndum del 2017. Es mobilitzaran aquell dia "i tantes vegades com calgui" i animen la gent a "aparcar l'escepticisme a casa". El diumenge dia 1 del proper mes, els Comitès organitzaran al matí diverses manifestacions a localitats com Badalona, Montcada i Reixac, Sant Feliu de Llobregat, Sitges o Sant Cugat del Vallès. Aquestes marxes aniran fins a Barcelona, on tenen previst organitzar una gran manifestació que tindrà el punt d'inici a la presó Model de la capital catalana.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

La seva intenció és protestar contra la "repressió" que pateix l'independentisme radical i "altres dissidències", en allò que ells denominen com a "judici al poble català". Entre aquests casos, apunten, hi ha els recentment encausats per intentar boicotejar la Volta a Espanya al seu pas per Catalunya. Segons ha informat la policia, diversos membres dels CDR tenien intenció de llençar oli a una de les carreteres del recorregut d'aquesta marxa ciclista professional. Així, els Comitès de Defensa de la República compleixen la seva amenaça de tornar als carrers aprofitant la celebració de l'1 d'octubre.

➡️ Política

Més notícies: