Pla mig curt d'Unai Sordo mirant cap a un costat amb un cartell de Comissions Obreres de fons
POLÍTICA

CCOO, en alerta després de la reducció de subvencions: no hi ha ni per pagar nòmines

Des del sindicat assenyalen Vox com el culpable de la situació que viu el SERLA de Castella i Lleó

Crit de desesperació de Comissions Obreres (CCOO) per la situació que pateixen a Castella i Lleó. El sindicat viu una etapa molt complicada després de l'arribada de Vox al govern autonòmic. Primer, la reducció de subvencions els ha obligat a acomiadar un bon grapat de treballadors. Ara, el problema és al Servei de Mediació de la comunitat (el SERLA), que segons denuncien, "ja no té liquiditat per pagar ni les nòmines d'agost".

Els problemes a CCOO van començar quan Vox va decidir eliminar part de les subvencions que rebien els sindicats. Això va obligar Comissions a aplicar un ERO entre els seus treballadors. Però la decisió de Vox de reduir les despeses en subvencions també ha afectat el SERLA, el Servei de Mediació de Relacions Laborals a Castella i Lleó. I aquí és on CCOO ha fet una crida a la desesperada.

En el comunicat, el sindicat ha avisat que aquest organisme "ja no disposa de liquiditat ni per fer front al pagament de les nòmines d'agost" ni tampoc "les cotitzacions socials" de les set persones que hi treballen. Per a CCOO, els 400.000 euros que el govern de Castella i Lleó es va comprometre a donar a l'organisme, no són suficients. I acusen Vox de voler “desmantellar” el servei i d'aplicar polítiques “antiobreres”.

És més, el sindicat no només alerta de la situació actual que pateix el SERLA de Castella i Lleó. A més dels diners per poder pagar nòmines, demana que s'ampliï la plantilla d'aquest organisme dedicat a la mediació de conflictes laborals.

Retallades a les subvencions per a sindicats com CCOO

La crítica de Comissions Obreres a Vox són perquè el partit de Santiago Abascal a Castella i Lleó va impulsar una política de retallades en les subvencions que, bàsicament, estaven destinades a sindicats i patronals.

Es calcula que el govern de la comunitat ha estalviat una mica més de 20 milions d'euros del pressupost que es destinava a partides com les mediacions laborals, els cursets o les prevencions de riscos laborals. A més, altres accions com la reorganització de diverses seus físiques també ha permès arribar a aquesta xifra de reducció de despeses.

➡️ Política

Més notícies: