Laura Rosel no presentará 'El matí de Catalunya Rádio'
POLÍTICA

Catalunya Ràdio es carrega Laura Rosel

Ricard Ustrell es farà càrrec d''El matí de Catalunya Ràdio'

El programa insígnia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) anuncia un sorprenent canvi. Ricard Ustrell serà el nou presentador del matinal de Catalunya Ràdio i es farà càrrec del mític espai 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Arran d'aquesta decisió inesperada, Laura Rosel, es queda sense el que ha estat el seu programa durant les últimes tres temporades. Després de tres anys presentant el programa més important de la programació de la ràdio pública, la periodista posarà el punt final al seu pas pel programa el pròxim 7 de juliol. Ara, serà Ricard Ustrell qui prengui les regnes de l'espai. 

Ricard Ustrell, presentador de TV3

El perquè de la decisió

La decisió l'ha compartit aquest matí el consell de govern de la CCMA, qui ha comunicat a Rosel que queda totalment fora de l'òrbita del programa.

El detonant de la decisió han estat les males xifres d'audiència aconseguides durant el darrer trimestre. Segons el darrer estudi de l'EGM, El món a RAC1 de Jordi Basté va ampliar molt la distància amb el programa de Laura Rosel. 

La periodista només aconseguia 394.000 oients, mentre que l'emissora del Grup Godó liderava la franja matinal amb gairebé el doble. Jordi Basté és el líder amb 647.000 oients.

Primer pla del periodista Jordi Basté

Aquestes males xifres se sumen a l'objectiu que té la Corporació per a aquesta nova temporada, que començarà al setembre. El principal objectiu és ser més competitius a la franja matinal i recuperar l'audiència.

Per a això, la direcció de Catalunya Ràdio necessita un programa competitiu, que li trepitgi els talons a Jordi Basté. És per això que Catalunya Ràdio diposita tota la seva confiança a Ricard Ustrell amb perquè torni el programa on es mereix.

Estarà al comandament de dos programes

Fins ara, Ricard Ustrell presentava el programa 'Col·lapse', el talk show amb música i humor que s'emet cada dissabte a la nit a TV3, del qual seguirà al comandament encara que presenti 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Aquesta no serà la primera vegada que el periodista combini la ràdio i la televisió, la seva àmplia carrera professional ja té una experiència d'aquest tipus. El 2017 feia el butlletí del cap de setmana a la ràdio i també el programa 'FAQS' cada dissabte a la nit, a TV3.

El periodista va demostrar que tenia talent per combinar els dos formats i, per això, la Corporació hi ha tornat a confiar.

La nova era de Ricard Ustrell a Catalunya Ràdio està a punt de començar i això el converteix en l'últim dels periodistes de referència que passarà pels comandos del programa.

➡️ Política

Més notícies: