Carles Puigdemont en primer pla saludant amb cara somrient

POLÍTICA

Carles Puigdemont s'estima tant que posa el seu nom a la llista electoral de Junts

Junts per Catalunya amaga la seva marca per posar el cognom Puigdemont a la llista electoral, en una mostra més del lideratge gairebé autoritari del de Waterloo

Aquest dijous Roger Montañola pronosticava -de conya- que la llista de Junts per Catalunya a les eleccions catalanes del 12 de maig podria portar per nom "Carles per Catalunya" o "Junts per Carles". La realitat sempre supera la ficció i aquest 27 de març, la formació ha anunciat quin serà el nom amb què concorreran als comicis: "Junts + Puigdemont per Catalunya".

Així ho ha anunciat El Nacional, el butlletí oficial de Carles Puigdemont. Assegura que el "president a l'exili" vol anar més enllà de les sigles de Junts. Asseguren que prenen per exemple la candidatura "Trias per Barcelona" i que busca "afrontar la nova etapa incorporant perfils i suports provinents de diferents sectors".

Dit d'una altra manera: Carles Puigdemont torna a fer el que vol amb el seu partit, l'arracona perquè sigui ell l'únic protagonista. Ho fa amb l'excusa de l'Acord del Vernet, signat per Junts amb formacions minoritàries -alguna fins i tot estem segurs que no en té ni militants-. Puigdemont pot vendre la moto d'un nou 'Junts pel sí' per amagar així les sigles de la seva formació i que es rendeixi culte al líder.

Concretament, Demòcrates, Moviment d'Esquerres, Estat Català, Acció per la República, Reagrupament, Joventut Republicana i Alternativa Verda han signat un acord amb Junts. Les vuit sigles es presentaran amb el nom de "Junts + Puigdemont per Catalunya", que s'haurà de registrar abans d'aquest dissabte. No serà fins al 6 d'abril que es coneixeran tots els candidats de la formació, que preveu incorporar-hi independents que no facin ombra a Carles Puigdemont.

L'expresident, Carles Puigdemont, en arribar al Parlament Europeu

Posar el nom de Puigdemont a la candidatura, ni Pablo Iglesias

És evident que Carles Puigdemont s'ho juga tot a una carta i va a totes. Ja es va carregar el PDeCAT, va fer una cosa semblant amb la Crida per la República i ara pot deixar Junts a la vora de l'abisme. Si no guanya, si no obté majoria absoluta, s'ha acabat i ja veurem com queda el partit.

L'aposta unipersonal sorprèn perquè, més enllà de Trias, és inaudita. Es va criticar i molt Pablo Iglesias per posar el seu rostre a les paperetes. Ho va fer també Ada Colau Yolanda Díaz. Tots tres tenen en comú un lideratge unipersonal, gairebé dictatorial. Com Carles Puigdemont, de fet.

"Junts + Puigdemont per Catalunya" és el nom escollit per Waterloo pel 12 de maig. Tot i que ens agradaven més les propostes de Roger Montañola, la veritat.

➡️ Política

Més notícies: