Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

Carles Puigdemont vol continuar controlant el Consell de la República

Carles Puigdemont ha presentat la seva candidatura i torna a optar a la presidència del Consell de la República

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts per Catalunya, ha tornat a presentar aquest dimecres, 31 de gener, la seva candidatura per presidir el Consell de la República (CdRep).

Al principi, hi havia dubtes sobre si Carles Puigdemont tornaria a figurar com un dels candidats a presidir el Consell de la República. Però finalment aquest dimecres a la tarda s'ha acabat confirmant que sí que tornarà a optar per dirigir l'entitat independentista, com s'ha recollit en un comunicat.

Serà entre els propers 15 i 19 de febrer. Dates en què el Consell de la República celebrarà les eleccions per triar el president de l'organització.

Carles Puigdemont vol continuar liderant el Consell de la República

Aquest dimecres, 31 de gener, s'han fet públics mitjançant un comunicat totes les candidatures presentades per presidir el Consell de la República. I entre elles, torna a estar el nom de qui va ser president del Govern.

Carles Puigdemont ha anunciat que tornarà a presentar-se a la reelecció per continuar controlant el Consell de la República. Tot i que al principi hi havia dubtes sobre si l'eurodiputat de Junts presentaria la seva candidatura, termini que finalitzava, de fet, dimarts passat.

Finalment, ha decidit que vol seguir al capdavant del Consell de la República en un nou mandat. Es tracta d'una organització independentista que actualment ja presideix el mateix Carles Puigdemont. És el seu dirigent des del 2018, any de la seva fundació. El març de 2022 va ser tornar a ser elegit.

El pròxim president serà escollit durant unes eleccions internes, convocades el 16 de gener passat, entre el 15 de febrer a les nou del matí fins al 19 de la mateixa hora. Seran els socis els que podran votar a través del web de l'entitat o de l'app.

El termini per publicar els resultats de l'elecció al Consell de la República és només de 24 hores. Així, el 20 de febrer ja es coneixerà el nom del pròxim president. Tot i això, la presa de possessió, però, no està prevista fins dissabte, 24 de febrer.

Jordi Castellà Andrés, regidor de Canet de Mar, i Lluís Felipe Lorenzo, periodista de Palma, també aspiren, amb Carles Puigdemont, a la presidència de l'entitat. D'aquesta manera, el candidat que sigui elegit com a president tindrà la potestat de formar el seu "nou govern" i posar fi a l'etapa actual en funcions de l'equip designat per Carles Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: